Μάλλον ο Παναγιώτης που πήγε στο MasterChef δεν ήταν και τόσο αποφασισμένος για να διεκδικήσει την πολυπόθητη ποδιά και τον τίτλο του επόμενου MasterChef. Ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν μπήκε καν στη διαδικασία να δοκιμάσει το φαγητό του καθώς όπως είπε ο παίκτης δεν ξέρει αν θα μπορούσε να μείνει έγκλειστος στο σπίτι του MasterChef.

Συγκεκριμένα, ο κριτής του ριάλιτι τον ρώτησε αν θα μείνει στο σπίτι αν μπει και τότε ο παίκτης του απάντησε: «Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση γιατί έχω μια επιχείρηση από πίσω που τρέχει τώρα και δυστυχώς είναι η προτεραιότητά μου, η ομαλή λειτουργία της επιχείρησής μου».

Τότε, ο Σωτήρης Κοντιζάς θεώρησε πως έπρεπε να αποχωρήσει ο Παναγιώτης από τη δοκιμασία και μάλιστα δεν δοκίμασε το φαγητό του. «Τι ήρθες να κάνεις εδώ; Εδώ ψάχνουμε άτομα που είναι διατεθειμένα να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Παναγιώτη, νομίζω ότι πρέπει να πάρεις το πιάτο σου και να φύγεις», του εξήγησε.

Αμέσως μετά, απευθυνόμενος στους υπόλοιπους παίκτες, τόνισε: «Έχει κανείς σας καμιά αμφιβολία για ποιο λόγο βρίσκεται εδώ; Άρα, είστε αποφασισμένοι. Έχετε έρθει εδώ για να πάρετε μια ποδιά. Σωστά; Αυτό ψάχνουμε εμείς, αποφασισμένα άτομα που θέλουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Αλλιώς δεν έχει νόημα».