Συνταγές για Ευ Ζην από τον Νικόλαο Τσελεμεντέ! Το Σάββατο 15/2 Αποκτήστε τον 5ο σκληρόδετο τόμο της σειράς μαγειρικής «ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ» με τις καλύτερες συνταγές του Τσελεμεντέ που χαρίζουν υγεία και ευεξία!

Στο νέο βιβλίο της σειράς μαγειρικής ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές για Ευ ζην από τον πρώτο Έλληνα Master Chef Νικόλαο Τσελεμεντέ. Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχουν συνταγές που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα, να διώξουμε το στρες ή να μας κάνουν να κοιμόμαστε πιο ήρεμα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας πολύ σπουδαίος παράγοντας που επηρεάζει διάθεσή μας αλλά και τις πνευματικές μας λειτουργίες είναι το τι τρώμε. Η διάθεσή μας δηλαδή, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ομαλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και ιδιαίτερα του εγκεφάλου και αυτή έχει άμεση σχέση με τη διατροφή, αφού χρειάζεται «λίγο απ΄ όλα» για να τα πηγαίνει καλά: βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, καλά λιπαρά. Ένα άλλο σημείο –κλειδί, καθοριστικό για τη ρύθμιση της διάθεσής μας είναι οι ορμόνες και οι νευροδιαβιβαστές.

Όλοι έχουμε ακούσει για τη σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας, την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους, την αδρεναλίνη, την ορμόνη της επιβίωσης, την ντοπαμίνη, την ορμόνη του ενθουσιασμού και της ενέργειας. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τις ορμόνες και ευτυχώς, και εδώ, ένας (υπέροχος) τρόπος για να τις ρυθμίσουμε, είναι και το φαγητό. Τρώγοντας τα σωστά τρόφιμα μπορούμε σε κάποιο βαθμό να «διορθώσουμε» τις ελλείψεις, να αποκαταστήσουμε την ισορροπία και να επαναφέρουμε την καλή μας διάθεση.

Στο νέο βιβλίο της σειράς, θα βρούμε πολλές πεντανόστιμες συνταγές από το μνημειώδες έργο του πρώτου Έλληνα Master Chef, Νικόλαου Τσελεμεντέ, που αν τις εντάξουμε συστηματικά στην καθημερινότητά μας, θα τονωθούμε ψυχολογικά, θα μειώσουμε το άγχος, θα κοιμόμαστε καλύτερα και θα έχουμε ενέργεια. Άλλωστε το φαγητό, η μυρωδιά του, τα χρώματά του, η ζεστασιά σου, η δροσιά του, η υφή του, τραγανή, βελούδινη, πυκνή, ρευστή, είναι κάτι που μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση ανά πάσα στιγμή. Ας απολαύσουμε τη στιγμή, τη ζωή και το φαγητό!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1. Πάμε δυνατά

Ανακαλύψτε τις καλύτερες συνταγές του Νικ. Τσελεμεντέ που τονώνουν την ντοπαμίνη στον οργανισμό και μας δίνουν την ώθηση και την ενέργεια που χρειαζόμαστε καθημερινά.

2. Η ανέμελη μαγειρική (anti - stress)

Ο Νικ. Τσελεμεντές προτείνει μοναδικές συνταγές, πλούσιες σε βιταμίνες, που μπορούν να μειώσουν το στρες.

3. Θετική ενέργεια (αντικαταθλιπτική διατροφή)
Περιλαμβάνει συνταγές που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τη διάθεση

4. Ό, τι θα διάλεγε ο Αϊνστάιν (καλή λειτουργία του εγκεφάλου)

Οι καλύτερες συνταγές για την ενίσχυση της μνήμης, της εγρήγορσης, της συγκέντρωσης και της ευφυΐας.

5. Όνειρα γλυκά (για εύκολο ύπνο)

Σε αυτή την ενότητα σας παρουσιάζουμε αυθεντικές συνταγές από τον Νικ. Τσελεμεντέ που παρασκευάζονται με τροφές πλούσιες σε μελατονίνη, της ορμόνης που διευκολύνει τον ύπνο και βελτιώνει την ποιότητά του.

Τα Παραπολιτικά προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια την νέα συλλεκτική σειρά βιβλίων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, με τις αυθεντικές συνταγές του του «Συνταγματάρχη της Ελληνικής Κουζίνας», Νικόλαου Τσελεμεντέ! Τα νέα βιβλία του Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά», περιλαμβάνουν τις αυθεντικές συνταγές του μεγάλου σεφ, έτσι όπως δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά, δηλαδή συγκεντρωμένες για πρώτη φορά ανά θέμα! Επιπλέον η σειρά κυκλοφορεί σε υπερπολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, με ανανεωμένο σχεδιασμό στην παρουσίαση των συνταγών, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο εύχρηστες την στιγμή που θέλετε να μαγειρέψετε! Συμπεριλαμβάνουν ακόμα αναλυτικά κείμενα για κάθε μια από τις κατηγορίες φαγητών που περιλαμβάνουν και με αυτό τον τρόπο σας προσφέρουν πολύτιμες και χρηστικές πληροφορίες που σας είναι απαραίτητες για κάνετε κάθε φαγητό σας να ξεχωρίζει! Η νέα σειρά βιβλίων του Νικόλαου Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά» έρχεται στα χέρια σας για να απολαύσετε τις συνταγές του μεγαλύτερου Έλληνα σεφ σε όλο τους το μεγαλείο και συγκεντρωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σας δώσουν την ευκαιρία να προσφέρετε στην οικογένειά σας, αλλά και σε κάθε προσκεκλημένο μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία! Το μόνο που θα χρειαστείτε επιπλέον είναι εκλεκτά υλικά και κέφι για δημιουργία!

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής κουζίνας. O οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστική που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1932 και φέρει το όνομά του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών και το βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων! Έκτοτε κάθε βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον τόπο μας αποκαλείται κοινώς «τσελεμεντές» και καθόλου άδικα!



Ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ήταν ο αρχιμάγειρας και δάσκαλος της γαστριμαργίας που δίδαξε σε ένα ολόκληρο έθνος τις βασικές αρχές της καλής κουζίνας. Με την ευρυμάθεια, τη μεθοδικότητα, το όραμα και την αγάπη του για τους πειραματισμούς καθόρισε τις γευστικές μας προτιμήσεις, καταφέρνοντας να δώσει στην ελληνική κουζίνα μια σαφή ταυτότητα, εξισορροπώντας επιρροές από δύση και ανατολή.

Όποιος έχει ανοίξει έστω και ένα από τα βιβλία του καταλαβαίνει αμέσως πόσο επηρεάστηκε από την Γαλλική κουζίνα, καθώς είναι πασίγνωστό ότι, ο Νικόλαος Τσελεμεντές, είναι ο άνθρωπος που δίδαξε σε μια ολόκληρη χώρα την μπεσαμέλ, τη σαντιγί, το πιροσκί, την μπουγιαμπέσα, το κονσομέ, τα καναπεδάκια, το ζελέ και τόσα άλλα! Η μαγειρική του δέχθηκε όμως επιρροές και από τα ταξίδια του για σπουδές στις Η.Π.Α, όπου ήρθε σε επαφή με διάφορες εθνικές κουζίνες και είχε τη δυνατότητα να πειραματιστεί με υλικά που δεν είχε ξανασυναντήσει ποτέ.




Η μαθητεία του Τσελεμεντέ σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία και ΗΠΑ τον βοήθησε να ανανεώσει ριζικά την ελληνική κουζίνα με έθνικ στοιχεία και να συστήσει στο εγχώριο κοινό πινελιές γαλλικής, δυτικοευρωπαϊκής, ασιατικής, μεξικανικής, ακόμα και αφρικανικής κουζίνας, αφήνοντας κληρονομιά αυτό που είπαν αργότερα «ελληνική κατά τον Τσελεμεντέ κουζίνα»! Δεν παρέλειψε όμως να εμπλουτίσει τη μαγειρική του και με την αρχαία ελληνική παράδοση καθώς είχε μελετήσει ενδελεχώς την κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων αναβιώνοντας παλιές διατροφικές συνήθειες και παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, και συνήθιζε να δίνει στις δημιουργίες του αρχαιοπρεπή και ποιητικά ονόματα, προσέχοντας ιδιαιτέρως να είναι εύηχα.



Η επιτυχία του Νικόλαου Τσελεμεντέ είναι ότι κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν τη μαγειρική και να εκτιμήσουν το καλό φαγητό. Όπως συνήθιζε να λέει και ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς, αυτός ο Τσελεμεντές «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα στο σύγχρονο πολιτισμό»!