Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες δύο ημέρες για το βίντεο που έπαιξε στο Open και έδειχνε στη Νέα παραλία της Θεσσαλονίκης κόσμο να περπατάει.

Το εν λόγω βίντεο έγινε αντικείμενο συζήτησης κυρίως για τους ανθρώπους που εμφανίζονταν να περπατάνε χωρίς να φτάνουν κάπου και κυρίως για τον ποδηλάτη που εμφανίζεται να κατευθύνεται προς τη θάλασσα στο κάτω μέρος της εικόνας.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:


Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα

Σύμφωνα με ειδικούς πάνω στο θέμα της εικόνας δεν πρόκειται για κάποιο μοντάζ το οποίο άλλωστε θα χρειαζόταν χρόνο για να πραγματοποιηθεί και ειδικές ικανότητες οι οποίες χρησιμοποιούνται σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Αντιθέτως, για τα παράδοξα που όντως εμφανίζονται στο βίντεο ευθύνεται ο τηλεφακός με τον οποίον τραβήχτηκαν τα πλάνα και η γωνία στην οποία είχε τοποθετηθεί.

Tο skra-punk.com με τη βοήθεια του φωτογράφου Δημήτρη Τσαλκάνη και ειδικού στα οπτικά εφέ, εξήγησε τι συνέβη με τα πλάνα από την παραλία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον skra-punk έγινε χρήση πολύ ισχυρού τηλεφακού. «Το οπτικό παράδοξο (που κατά τα άλλα είναι καθημερινότητα στις εκατοντάδες εικόνες που βλέπουμε) αξιοποιείται αυτή τη φορά για να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για ένα γεγονός. Με τη θέση της κάμερας στην ευθεία σχεδόν ακριβώς της ακτής, καταφέρνει ουσιαστικά να εκμηδενίσει αυτήν την πολύ ισχυρή γραμμή της προοπτικής, αφήνοντας μόνο αυτή των δέντρων στα αριστερά να υποδηλώνει το βάθος».

Και σημειώνει: «Όλοι οι άνθρωποι που βλέπουμε λοιπόν να περπατάνε ή να αθλούνται βρίσκονται πολύ, πάρα πολύ μακριά από τον φακό και λόγω ακριβώς αυτής της σκόπιμης και δημιουργικής χρήσης της οπτικής φαίνονται σαν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Στην ουσία όμως, αυτό που βλέπουμε είναι άνθρωποι, ανεπτυγμένοι στην πραγματικότητα σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, να εμφανίζονται συγκεντρωμένοι σε λίγα τετραγωνικά. Αυτό βέβαια δημιουργεί τα διάφορα παράδοξα που έκαναν πολύ κόσμο να μιλήσει για «εφέ» και ψηφιακά πειραγμένο βίντεο».
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα