Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της «Εκδοτικής Αθηνών», Χριστιάνα Χριστοπούλου, μίλησε σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1 για τον 5ο τόμο της «Ελληνικής Επανάστασης 1821» που κυκλοφορεί αύριο, Σάββατο 4 Απριλίου με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

«Μέσα από τον 5ο τόμο της “Ελληνικής Επανάστασης 1821” θα μάθουμε για την ιστορία του νεότερου ελληνισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοπούλου .

Πρόκειται για τη συνέχεια της σειράς «1821 η Ελληνική Επανάσταση για τα 200 χρόνια» που διατίθεται μέσω της εφημερίδας των Παραπολιτικών.

Όπως εξηγεί η κ. Χριστιάνα Χριστοπούλου, «θα μάθουμε για την ιστορία του νεότερου ελληνισμού από το 1833 μέχρι το 1881. Το 1833 ξεκινά με την άφιξη του Όθωνα και τελειώνει το 1881 με την προσάρτηση στο ελληνικό κράτος της Θεσσαλίας και της περιοχής της Άρτας»

«Πρόκειται για την περίοδο που οι περισσότεροι Έλληνες ζουν υπό την οθωμανική αυτοκρατορία, σε πολλές περιοχές συνεχίζονται οι επαναστάσεις. Ενδεικτικά σας λεω Κρήτη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτά που θα διαβάσουν οι αναγνώστες στους τόμους αρχικά θα είναι η πρώτη περίοδος του Όθωνα από το 1833 μέχρι την έξωσή του το 1862 και εκεί κάποιους από τους σταθμούς που μπορούμε να κρατήσουμε στο μυαλό μας είναι προφανώς η εγκαθίδρυση του συνταγματικού πολιτεύματος αλλά ωστόσο η έναρξη δημιουργίας μεγάλων οδικών και λιμενικών έργων, η οργάνωση των συγκοινωνιών, των επικοινωνιών των ταχυδρομικών και των τηλεγραφικών , η ανάπτυξη της βιομηχανίας και  τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής» κατέληξε.