Η στιγμή του συμβουλίου έφτασε στο MasterChef. Σε αυτό το σημείο οι ισορροπίες είναι λεπτές. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν μείνει αρκετό καιρό μαζί και έχοντας ζήσει κοινές εμπειρίες, μέσα στον διαγωνισμό, έχουν έρθει αρκετά κοντά σε φιλικό επίπεδο, πράγμα που έκανε τα λόγια δύσκολα, όταν έπρεπε να ειπωθούν αλήθειες.

Η κόκκινη ομάδα, αν και βρέθηκε πίσω στη βαθμολογία στα τρία πρώτα πιάτα, στα δύο επόμενα και τελευταία έκανε τη μεγάλη ανατροπή, πήρε τη νίκη με 185-168 και οι παίκτες συνάντησαν τον Γιάννη Αποστολάκη και πέρασαν ξέγνοιαστες στιγμές εκτός σπιτιού.

Οι πέντε καλύτεροι της ομαδικής δοκιμασίας βρέθηκαν στο Σύνταγμα, στο Ovio του Πάνου Ιωαννίδη, συνάντησαν έναν παλιό γνώριμο του MasterChef, τον Δημήτρη Παπαπαναγιώτου και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη δική του εμπειρία στον διαγωνισμό.


Η κουβέντα κατέληξε με τα παιδιά να τον ρωτούν τα πάντα για το υπέροχο casual fine dining μενού, αφού ο Πάνος Ιωαννίδης βρισκόταν την ίδια στιγμή στην κουζίνα του MasterChef, μαζί με τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, να εξηγούν τη δοκιμασία ασυλίας, στα μέλη της χαμένης ομάδας, με καλεσμένο chef τον Αντώνη Δρακουλαράκο.

Οι παίκτες της χαμένης ομάδας έπρεπε να φτιάξουν σούσι μέσα σε δέκα λεπτά, κάτι που τους προκάλεσε μεγάλο άγχος. Από την πρώτη φάση στη δεύτερη πέρασαν ο Κώστας και ο Τζον, οι οποίοι “πάλεψαν” για την πολυπόθητη ασυλία.



Ο μεγάλος νικητής στη δοκιμασία ασυλίας ήταν ο Τζον, ο οποίος πέρασε απευθείας στους εννιά του MasterChef.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας θα μπουν οι Κώστας Νταλιάνης, Ντέμη Γεωργίου, Γιώργος Λασκαρίδης και Διονύσης Πρώιος και ως εκ τούτου ένας εξ’ αυτών θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό.