Για την «Ιστορία της Ορθοδοξίας», που κυκλοφορεί το Σάββατο (9/5) με την εφημερίδα Παραπολιτικα, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η εκδότρια - διευθύνουσα σύμβουλος στην Εκδοτική Αθηνών, Χριστιάνα Χριστοπούλου.

Η κα Χριστοπούλου ανέφερε: «Λίγα λόγια για όλη τη μνημειώδη σειρά που έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο Σάββατο, για το έργο μας «Ιστορία της Ορθοδοξίας». Το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από την εκτενή επιστημονική και ολοκληρωμένη έρευνα και την παρουσίαση του θέματος, από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και πανεπιστημιακούς. Συνοδεύεται επίσης από σπάνια και πλούσια εικονογράφηση και όλα αυτά το καθιστούν ένα πραγματικά μοναδικό έργο, ιδίως επειδή φροντίζουμε να μπορεί να απευθυνθεί και στο μέσο αναγνώστη.

Είναι και ένα «φωτογραφικό ταξίδι» γιατί αφορά τα κέντρα της Ορθοδοξίας, όχι μόνο τις εκκλησίες, μοναστήρια, μουσεία στον ελληνικό χώρο αλλά και εκτός του ελληνικού χώρου και κάνουμε έτσι ένα ταξίδι με σπάνιες φωτογραφίες για την ορθοδοξία. Ο πρώτος τόμος του προηγούμενου Σαββάτου αφορούσε την απαρχή του χριστιανισμού ως ιστορική αφετηρία τη ζωή, το θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Αυτό το Σάββατο κυκλοφορεί ο δεύτερος τόμος όπου ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει την πορεία του χριστιανισμού από τα χρόνια του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, μετά θα πάμε στον απείθαρχο και απολίτιστο τότε κόσμο των Σλάβων, θα δούμε τον χριστιανισμό την εποχή των Σταυροφοριών, την άλωση της Κωνσταντινούπολης μέχρι και τη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας της Ορθοδοξίας . Ο τόμος ο οποίος κυκλοφορεί κλείνει με το κεφάλαιο που αναφέρεται στη χριστιανική ηθική κατά την Αγία Γραφή αλλά και με αναλυτικά κείμενα για τους Πατέρες της εκκλησίας».