Τα λάθη στην τελευταία, για το φετινό MasterChef, ομαδική δοκιμασία κόστισαν σε κάποιους, την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Οι σκέψεις πολλές, η αγωνία για το αποτέλεσμα μεγάλη, κάποιοι έφτασαν στην πηγή τόσο, μα τόσο κοντά αλλά δεν ξεδίψασαν. Έμειναν με τη λαχτάρα της νίκης του επάθλου και πολύ σημαντικού τίτλου του Έλληνα ή της Ελληνίδας MasterChef.

Μεγάλη νικήτρια στην τελευταία ομαδική δοκιμασία του MasterChef αναδείχθηκε η μπλε ομάδα, δηλαδή οι Γιώργος Λασκαρίδης, Σταύρος Βαρθαλίτης, Δημήτρης Μπέλλος και Μαρία Μπέη, οι οποίοι αυτομάτως πέρασαν στην τελική εξάδα.



Αντίθετα, οι παίκτες της κόκκινης ομάδας, οι Μάρλεν Γρυντάκη, Σταύρος Γεωργίου, Τζον Λέβι Ριάνο και Διονύσης Πρόιος “γεύτηκαν” την πίκρα της ήττας και κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε μαγειρικές δοκιμασίες, προκειμένου να βγουν οι υποψήφιοι προς αποχώρηση.


Με τους τέσσερις χαμένους να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, τα πράγματα δυσκόλεψαν αφού για ακόμα μια φορά οι κριτές είχαν αποφασίσει να περάσουν δια πυρός και σιδήρου τους φετινούς διαγωνιζόμενους, μέχρι να βρεθεί ο νέος μάγειρας ή μαγείρισσα, που θα φέρει επάξια τον τίτλο Master Chef 4.



Σε αυτές τις τελευταίες μέρες, θα έλεγε κανείς ότι πραγματικά δοκιμάζονται οι ικανότητες και οι αντοχές εκείνων, που έχουν φτάσει μέχρι αυτό το δύσκολο σημείο. Ξεσπάσματα, απογοήτευση αλλά και άσχημη ψυχολογία καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Οι παίκτες έπρεπε να κάνουν έξι συγκεκριμένες κοπές σε αρνί, όπως τους έδειξε ο F&B του MasterChef Νίκος Θωμάς. Η Μάρλεν και ο Σταύρος Γεωργίου είχαν τις δύο χειρότερες προσπάθειες στις κοπές και αυτομάτως ήταν οι δύο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση. Ο Τζον και ο Διονύσης, που είχαν τις καλύτερες προσπάθειες, έπρεπε να επιλέξουν από μία κοπή, προκειμένου να φτιάξουν ένα πιάτο.

Νικητής σε αυτή τη δεύτερη ομαδική δοκιμασία αναδείχθηκε ο Τζον, ο οποίος πέρασε στην τελική εξάδα. Ο Διονύσης, που έχασε, μπαίνει σε διαδικασία αποχώρησης μαζί με την Μάρλεν Γρυντάκη και τον Σταύρο Γεωργίου.