Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!
Διαβάστε:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ-GATE»

Τα emails που καίνε τους «Παππά & Σία»

• Στο φως η κρίσιμη αλληλογραφία για τους «φίλους» του «White House», που είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς στα Εμιράτα – Ποιος ο ρόλος του Κυρ. Τόμπρα, φίλου του Π. Καμμένου
• Πώς επιχειρήθηκε να στηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ Channel», οι ηλεκτρονικές συζητήσεις της CCC με τον Καλογρίτσα και πώς έγιναν οι πιστώσεις εκατομμυρίων

Μαύρο χρήμα σε κόμματα στην Ευρώπη

Ο τραπεζίτης του Μαδούρο εκδίδεται στις ΗΠΑ και προκαλεί πανικό σε ΣΥΡΙΖΑ, Podemos και Μπέπε Γκρίλο
Η συνάντηση Παππά, Καλογρίτσα, Μαντζουράνη στο σπίτι του Κρέτσου


Διαβάστε στο Secret

Ενας παλιός ηγέτης χωρίς προσανατολισμό ο Τσίπρας
Οι ροζ ιστορίες της Κουμουνδούρου και η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του ζευγαριού σε ξενοδοχείο...

Πινγκ-πονγκ ευθυνών

Αλλάζουν όλα μετά την επέλαση της «Μήδειας»

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας

Πώς και πότε θα εμβολιαστούν ανά ηλικία όλοι οι Ελληνες

Μ. Θεμιστοκλέους, γ.γ. υπουργείου Υγείας

«Αυξάνονται οι παραδόσεις εμβολίων από τον Απρίλιο»

80% των εισαγωγών

με COVID-19 στις ΜΕΘ είναι 60+

Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
«Στη διάθεση των πολιτών η βεβαίωση εμβολιασμού»

Ξεκάθαρη η Μενδώνη

«Επικίνδυνος άνθρωπος ο Λιγνάδης»

Πράκτωρ Π

Ο υφυπουργός των εξυπηρετήσεων και ο δήμαρχος που χάθηκε στο χιόνι...

Παρασκήνιο

Ποιοι πολιτικοί ήρθαν πιο κοντά μέσω… Novartis


Δημόσιο

Ετοιμάζεται πριμ παραγωγικότητας σε υπαλλήλους

Ο Αλέξης Πατέλης «συστήνει» στη Σάσα τον σύντροφό του
«Με τον Μιχάλη ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά»


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Κυκλοφορούν με μεγάλες προσφορές

Από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, τα Παραπολιτικά προσφέρουν σε όλους τους αναγνώστες το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών έργο «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», της Εκδοτικής Αθηνών, σε μια ανανεωμένη σειρά σκληρόδετων τόμων.
Μαζί, το Σύνταγμα της Ελλάδας όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 25ης Νοεμβρίου 2019.

Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι ένα μεγαλειώδες και αξεπέραστο έργο, πολύπλευρο, πολυεδρικό, που δεν περιορίζεται στην καθιερωμένη εξιστόρηση των πολιτικών και των στρατιωτικών γεγονότων κάθε εποχής, αλλά συνθέτει μια καθολική εικόνα του Ελληνισμού διαμέσου των αιώνων. Οι τόμοι της σειράς, εκτός από τα εξαιρετικά κείμενα, εμπλουτίζονται με χιλιάδες εικόνες, πίνακες, προσωπογραφίες, χάρτες και γκραβούρες εποχής, από τα σπουδαιότερα ελληνικά και ξένα μουσεία του κόσμου. Η σειρά συνθέτει τα ιστορικά γεγονότα με την ερμηνεία τους, όπως επιβάλλει η επιστημονική έρευνα. Δεν είναι έργο ενός προσώπου ώστε να υπάρχει το μειονέκτημα της ατομικής θεώρησης. Είναι καρπός πολύμοχθης συλλογικής προσπάθειας από ειδικούς επιστήμονες κάθε κλάδου της Ιστορίας που έχουν ήδη δώσει την εξαιρετική προσφορά τους στην ιστορική έρευνα, στη συγγραφή, στη διδασκαλία από τις πανεπιστημιακές έδρες, έχουν αποδείξει την επιστημονική τους ακεραιότητα και το πνευματικό τους ήθος. Οι κορυφαίοι καθηγητές: Κωνσταντίνος Τσάτσος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Μανόλης Ανδρόνικος, Ιωάννης Κακριδής, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Βασίλης Φίλιας, Απόστολος Βακαλόπουλος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος είναι μόνο κάποια ονόματα, από τα πολλά, που υπήρξαν συγγραφείς και υπεύθυνοι της ύλης της σειράς. Τριακόσιοι ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, υπό την εποπτεία επιτροπής καταξιωμένων ανθρώπων του πνεύματος και με τη συμπαράσταση ειδικών συμβούλων για κάθε ιστορική περίοδο, αφοσιώθηκαν στη συγγραφή της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η ιστορία της ανθρωπότητας είναι η ιστορία του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός χώρος υπήρξε μικρός, το πνεύμα του όμως τον κατέστησε κέντρο της Οικουμένης. Γιατί σε αυτόν τον τόπο καθιερώθηκε το πρωτείο του πνεύματος. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τον ελληνικό γεωγραφικό χώρο αλλά το ελληνικό πνεύμα κατέκτησε την Ρώμη. Στους αιώνες της τουρκοκρατίας το ελληνικό πνεύμα ήταν αυτό που οδήγησε στον ξεσηκωμό του Γένους και οδήγησε στην ελληνική επανάσταση και στην ελευθερία του έθνους. Για τους ξένους λαούς η γνώση της ελληνικής ιστορίας αποτελεί μία άμεση επικοινωνία με τις ρίζες του πολιτισμού, με τη μακραίωνη συνέχεια και την πορεία του κόσμου. Επειδή πιστεύουμε ότι τίποτα δεν είναι αποκομμένο, αλλά ότι η ιστορία έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, θελήσαμε να παρουσιάσουμε αυτή τη συνέχεια με συνέπεια.

Αυτό το Σάββατο αποκτήστε τον πρώτο σκληρόδετο τόμο της σειράς: Η Προϊστορία στον Ελλαδικό Χώρο. Η σκαπάνη των αρχαιολόγων θα ανακαλύψει ότι η δράση των ανθρώπων στην ελληνική γη έχει αρχίσει πριν από εκατό χιλιάδες χρόνια. Πανάρχαιοι πολιτισμοί που κρύβονταν στα σπλάχνα της ήρθαν στο φως. Ο ποταμός του Ελληνισμού πλαταίνει και βαθαίνει καθώς η Προϊστορία αναζητάει τις πηγές του στα βάθη της αρχαιότητας. Αυτή την αέναη πορεία του ανθρώπου στον ελληνικό χώρο παρακολουθεί η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους από τους πρώτους οικισμούς της εποχής του Λίθου έως σήμερα. Παρουσιάζει τη βεβαιωμένη με τεκμήρια συνέχεια του Ελληνισμού, την πολιτιστική του ενότητα και την εσωτερική συνοχή του βίου των ανθρώπων του ελληνικού εδάφους μέσα από πολλές δοκιμασίες, αλλαγές, επαναστάσεις και εθνικές περιπέτειες.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας

Μαζί με τον πρώτο τόμο της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, της Εκδοτικής Αθηνών τα Παραπολιτικά σάς προσφέρουν αυτό το Σάββατο, το βιβλίο αναφοράς που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι: «Το Σύνταγμα της Ελλάδας» όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 25ης Νοεμβρίου 2019 της Θ΄ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων. Ένα πολύτιμο εργαλείο κατανόησης του πολιτικού μας συστήματος, απαραίτητο εφόδιο για τη διαμόρφωση ελεύθερης και υπεύθυνης πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης. Το βιβλίο περιλαμβάνει εκτός από το κείμενο του αναθεωρημένου Συντάγματος και τη σύνοψη της συνταγματικής ιστορίας.