Οι τηλεθεατές έχουν… συνδεθεί για τα καλά µαζί τους, αφού ο Κώστας Παπαχλιµίντζος και η Αλεξάνδρα Καϋµένου καθηµερινά, από τις 10.15 έως τις 12.00, µεταφέρουν µε ταχύτητα και αξιοπιστία την πιο ολοκληρωµένη εικόνα της επικαιρότητας µέσα από τις «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1. Με αναλυτικά ρεπορτάζ από όλα τα σηµεία των γεγονότων και µε τα πρόσωπα της επικαι ρότητας να είναι οι πρωταγωνιστές, κερδίζουν το στοίχηµα της ενηµέρωσης.

Οι «Συνδέσεις» παραµένουν στην καρδιά της επικαιρότητας αλλά και των τηλεθεατών, που σας έχουν αγκαλιάσει. Τι µήνυµα τους στέλνετε;

Κώστας: Να συνεχίζουν να µας στέλνουν καθηµερινά τα θετικά τους σχόλια, που µας δίνουν χαρά και αισιοδοξία, αλλά και τις παρατηρήσεις τους, που τις αξιοποιούµε για να βελτιώνουµε διαρκώς την εκποµπή.

Αλεξάνδρα: Είναι µεγάλη χαρά και τιµή για εµάς που καθηµερινά µπαίνουµε στα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών. Τους τελευταίους µήνες έχουµε χτίσει µια σχέση εµπιστοσύνης µε το κοινό και αυτό το διαπιστώνουµε και από τα µηνύµατα που λαµβάνουµε καθηµερινά.

Πώς θα περιγράφατε τη συνεργασία σας;

Κώστας: Σαν δύο µουσικοί που παίζουν χρόνια στην ίδια ορχήστρα µαζί! Αποκτήσαµε γρήγορα έναν εξαιρετικό συντονισµό, που πιστεύω πως είναι το «Α» και το «Ω» για την καλή και ζωηρή ροή µιας ζωντανής τηλεοπτικής εκποµπής.

Αλεξάνδρα: Επειτα από έξι µήνες, µπορώ να πω µε σιγουριά πως είναι η καλύτερη συνεργασία που είχα µέχρι στιγµής. Εχουµε δέσει µεταξύ µας και πλέον συνεννοούµαστε αστραπιαία!

Αυτή την περίοδο, ποιο πρόσωπο θα θέλατε να είχατε απέναντί σας και τι θα τον ρωτούσατε;

Κώστας: Την κυρία Ρήνη, τη µοναδική κάτοικο της Κινάρου. Να µας περιγράψει τη ζωή σε αυτή την εσχατιά της Ελλάδας, να µας πει πώς είναι στα αλήθεια να «φυλάς Θερµοπύλες».

Αλεξάνδρα: Θα ήθελα να έχω µπροστά µου κάποιον από τους ήρωες της πανδηµίας, γιατρούς και νοσηλευτές, που βρίσκονται στην πρώτη γραµµή της µάχης, και να µου περιγράψει ό,τι έχει βιώσει έναν χρόνο τώρα µέσα στο νοσοκοµείο.

Τι πιστεύετε πως χρειάζεται µια ζωντανή εκποµπή, εκτός από καλό ρεπορτάζ;

Κώστας: Να πιάνει καθηµερινά τον παλµό της κοινωνίας, να καταπιάνεται µε θέµατα που ενδιαφέρουν τους πολίτες και να προσπαθεί να δίνει απαντήσεις στα ζητήµατα που τους απασχολούν.

Αλεξάνδρα: Αµεσότητα, εγκυρότητα, ταχύτητα και εναλλαγή θεµάτων, χηµεία µεταξύ των παρουσιαστών και φυσικά µια καλή και δεµένη δηµοσιογραφική οµάδα, όπως είναι αυτή στις «Συνδέσεις».

Ο COVID-19 πόσο σας έχει επηρεάσει σε προσωπικό επίπεδο; Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας;

Κώστας: Εχει δυσκολέψει αρκετά την καθηµερινότητά µου. Ο γιος µου δεν πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και µένει σπίτι, δεν βλέπω τους γονείς µου για λόγους ασφαλείας, ενώ στην ΕΡΤ είµαστε σε διαφορετικά στούντιο και γραφεία και αυτό δυσκολεύει την προετοιµασία και παρουσίαση της εκποµπής. Ελπίζουµε αυτή η περίοδος να τελειώσει πολύ σύντοµα.

Αλεξάνδρα: Σταµάτησα πολλές από τις καθηµερινές µου δραστηριότητες αλλά και συνήθειες χρόνων. Αυτό που µου έχει λείψει περισσότερο είναι ένα φαγητό µε φίλους σε ένα εστιατόριο.

Ο κόσµος έχει στραφεί περισσότερο στην ενηµέρωση πιστεύετε;

Κώστας: Ο κόσµος επιζητά σφαιρική και αξιόπιστη ενηµέρωση. ∆εν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο χρόνο η τηλεθέαση των δελτίων ειδήσεων και των ενηµερωτικών εκποµπών της ΕΡΤ αυξάνεται, καθώς η δηµόσια τηλεόραση κερδίζει καθηµερινά την εµπιστοσύνη του κοινού.

Αλεξάνδρα: Σαφώς. Λόγω της πανδηµίας, αλλά όχι µόνο. Ο κόσµος ενδιαφέρεται να µάθει τις εξελίξεις στο µέτωπο του κορονοϊού, αλλά έχει µεγάλο ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα ζητήµατα της επικαιρότητας, αλλά και για τα θέµατα και τα πρόσωπα που η ΕΡΤ αναδεικνύει από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για το µέλλον; Πόσο σύντοµα πιστεύετε πως θα επιστρέψουµε στην κανονικότητά µας χωρίς τον φόβο του COVID-19;

Κώστας: Η κανονικότητα, όπως τη γνωρίζαµε µέχρι τον Ιανουάριο του 2020, θα αργήσει αρκετά να επιστρέψει, δυστυχώς. Προς το παρόν, η βάσιµη ελπίδα που έχουµε είναι µέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει εµβολιαστεί όλος ο ενήλικος πληθυσµός της χώρας και η ζωή µας να µπει σε οµαλούς κατά το δυνατόν ρυθµούς.

Αλεξάνδρα: Κανείς, νοµίζω, δεν µπορεί να προβλέψει πότε θα επιστρέψουµε στην κανονικότητά µας. Ευελπιστούµε όλοι πως θα ζήσουµε ένα καλό καλοκαίρι, πιο ξένοιαστο από το περσινό – και κυρίως χωρίς νέα κρούσµατα και θανάτους.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 03 Απρίλιου