Τοπικές βροχές ασθενούς ως μέτριας έντασης αναμένονται αύριο Τρίτη (20/4) σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.

Και στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, όπως και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από το ύψος της Λέσβου και βορειότερα. Στα υπόλοιπα τμήματα της βόρειας ηπειρωτικής χώρας και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Όχι σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βέβαια στο Αιγαίο, στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου είναι καλύτερη η κατάσταση με μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι στους 16 – 18 βαθμούς κελσίου, στους 18 με 20 στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 22 στα ανατολικά ηπειρωτικά, στους 18 με 20 και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Σε ότι αφορά στους ανέμους, παντού δυτικοί σχεδόν σε περισσότερες περιοχές της χώρας θαλάσσιες, με ένταση έως και 4 5 μποφόρ στο Iόνιο και 5 με 6 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Για την περιοχή της Αττικής περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα το μεσημεράκι, το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τίποτα παραπάνω. Από 8 – 21 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία, δυτικοί άνεμοι έως και 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Για την περιοχή θεσσαλονίκης λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, μικρή πιθανότητ να βρέξει τοπικά στο κέντρο της πόλης στα γύρω ορεινά κάποιες τοπικές μπόρες. Θερμοκρασία από 7 – 19 βαθμούς κελσίου.Μεταβλητοί άνεμοι ως και 4 μποφόρ στο Uερμαϊκό.

Δείτε την πρόγνωση: