Ο Γιώργος Νταλάρας, με αξιοζήλευτη πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με συνεργασίες που άφησαν εποχή και αναρίθμητα τραγούδια στο ενεργητικό του συντρόφευσε το τηλεοπτικό κοινό του MEGA με τον καλύτερο τρόπο.

Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα τραγούδησαν η Μελίνα Ασλανίδου, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Χρήστος Μάστoρας, η Μαρίζα Ρίζου, ο Μπάμπης Στόκας και η Ασπασία Στρατηγού.


«Στα χρόνια της υπομονής»

Όπως είναι φυσικό από το μουσικό ταξίδι του Γιώργου Νταλάρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν θρυλικά λαϊκά τραγούδια τα οποία ο ερμηνευτής δεν παραλείπει ποτέ από τα προγράμματά του. Όπως το τραγούδι «Στα χρόνια της υπομονής», που είπε ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με την Ασπασία Στρατηγού σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές του προγράμματος.


Το τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή σε στίχους Μάνου Ελευθερίου κυκλοφόρησε το 1975 στο δίσκο «Στα ψηλά τα παραθύρια» και η πρώτη εκτέλεση ανήκει στον Γιώργο Νταλάρα και στην Άννα Βίσση.


Ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο συνθέτης με τον οποίο ξεκίνησε την πορεία του ο Γιώργος Νταλάρας και έχει τραγουδήσει όσο κανείς άλλος, υπέγραψε έναν δίσκο που από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του ενθουσίασε το κοινό. Οι πωλήσεις την πρώτη χρονιά που κυκλοφορεί ο δίσκος «Στα ψηλά τα παραθύρια» ξεπερνούν τις 50.000 και γίνεται αμέσως χρυσός.

Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο Γιώργος Νταλάρας ξεδίπλωσε πτυχές από την τεράστια δισκογραφία και μας θύμισε κομμάτια που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμα. Χαρακτηριστικό δείγμα τραγουδιού που δεν είπε μεν πρώτος ο Γιώργος Νταλάρας αλλά το έκανε εκείνος τεράστια επιτυχία είναι το «Μαγικά νησιά». Το τραγούδι σε μουσική Τάκη Μωράκη και στίχους Κώστα Κοφινιώτη είπαν πρώτοι οι Τρίο Κιτάρα. Ο Γιώργος Νταλάρας ερμήνευσε τα «Μαγικά νησιά» στον δίσκο «Λάτιν» του 1987 και έγινε η επιτυχία της χρονιάς. Το κομμάτι ακούστηκε όσο λίγα εκείνη τη χρονιά και ο δίσκος, που ξεπέρασε τις 650.000 πωλήσεις, έγινε ένας από τους πιο εμπορικούς όλων των εποχών.