Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
social_baxalo_mouratidis
Media

Social μπάχαλο: Το Αζερμπαϊτζάν, η ανεξιθρησκεία και οι ευτυχισμένοι λαοί του κόσμου

Ποιες χώρες βρίσκονται στη λίστα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Είχα διαβάσει παλιότερα ότι τα τελευταία 30 χρόνια το Αζερμπαϊτζάν έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για αναψυχή, σκι, spa και ιατρικό τουρισμό. Τα τελευταία 30 χρόνια η χώρα σκίζει. Το Σύνταγμα του Αζερμπαϊτζάν δεν δέχεται κάποια επίσημη θρησκεία και όλες οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα είναι κοσμικές. Η χώρα είναι μία από τις πιο άθρησκες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, έχει υψηλό επίπεδο ανθρώπινης ανάπτυξης, μικρό ποσοστό ανεργίας και πολύ ευτυχισμένους ανθρώπους.

Κάτι ανάλογο λένε και για την Κόστα Ρίκα, μια μικρή, αλλά πολύ όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, που το όνομά της σημαίνει «πλούσια ακτή» και είναι μία από τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχει παρθένες, εξωτικές παραλίες και εντυπωσιακά τροπικά δάση. Επίσης, ενώ το 1980 καλυπτόταν κατά 20% από δέντρα, τώρα είναι δενδροφυτεμένη η μισή και πλέον χώρα. Με το πρόγραμμα φύτευσης δέντρων θα φτάσουν σε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως το 2022. Επιπλέον, είναι η πιο δημοκρατική χώρα της περιοχής -με συνεχή δημοκρατία από το 1948- και δεν έχει καθόλου Στρατό. Τα χρήματα που θα απαιτούνταν για τη συντήρηση Στρατού διοχετεύονται στην Παιδεία, τη φροντίδα του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό!

Τα Ηνωμένα Έθνη, πάντως, στη λίστα με τις χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους δεν έχουν συμπεριλάβει ούτε το Αζερμπαϊτζάν ούτε την Κόστα Ρίκα. Στον κατάλογό τους φιγουράρουν κυρίως οι σκανδιναβικές χώρες, έχοντας ως βασικά κριτήρια το προσδόκιμο ζωής, την κοινωνική στήριξη, την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Ξεκινώντας απ’ το Νο 10, για να φτάσουμε στο Νο 1, βλέπουμε: Αυστραλία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Ολλανδία, Ελβετία, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία και Νο 1 η Φινλανδία.

Ναι, κούκλες μου, οι Φινλανδοί, που περνούν τον χρόνο τους κάνοντας σεξ και σάουνα, είναι οι πιο ευτυχείς στον πλανήτη. Στη χώρα με πληθυσμό 5,3 εκατομμύρια υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια σάουνες. Ζωάρα!!!

Άσχετο, αλλά πρέπει να πω επίσης πως είναι η χώρα που φιλοξενεί τους πιο ευτυχισμένους μετανάστες.

Σε ποια θέση κατατάσσεται η Ελλάδα άσ’ το καλύτερα…