Με μια εκπομπή - γιορτή επιστρέφει στα ερτζιανά ένας δημοσιογράφος ο οποίος έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό ραδιόφωνο.

Μετά από απουσία αρκετών ετών ο Θανάσης Λάλας επιστρέφει πίσω από το μικρόφωνο στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 τη ∆ευτέρα 17 Ιανουαρίου και κάθε µέρα, από ∆ευτέρα έως Παρασκευή, 12-1 το µεσηµέρι.

Με μια απολαυστική... αυτοσυνέντευξη που έδωσε στο Secret των Παραπολιτικών ο γνωστός δημοσιογράφος έθεσε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νέα εκπομπή του:

«Θα ’θελα να κάνω µια εκποµπή-γιορτή! Θέλω κάνοντας ραδιόφωνο να συναντηθώ και να ενώσω τη φωνή µου µε ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε διχασµούς, στην οµαδοποίηση, στις ακραίες συµπεριφορές και στην οπαδοποίηση.

Όλα αυτά ακούγονται λίγο υπερβολικά! ∆εν ξέρω, ίσως να είµαι υπερβολικός, αλλά νιώθω ότι κάποτε προσπαθούσαµε να είµαστε ανθρώπινοι, δηλαδή σκεπτόµενοι, δηµιουργικοί. Σήµερα η ανθρώπινη γελοιότητα έχει γίνει προϊόν προς πώληση και το οδυνηρό είναι ότι υπάρχουν αγοραστές αυτής της γελοιότητας. Πολλοί άνθρωποι ανάµεσά µας αγοράζουν ευτέλεια ξοδεύοντας τον χρόνο τους».

Ο Θ. Λάλας υπόσχεται μια εκποµπή - βιοτεχνία παραγωγής ιδεών µε πολύ χιούµορ και αυτοσαρκασµό, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η δεύτερη αγάπη του μετά τη δημοσιογραφία: η ζωγραφική.

«Η ζωγραφική είναι πια η ζωή µου. Ζωγραφίζοντας, κάνοντας γλυπτική και επεµβαίνοντας σε αντικείµενα καθηµερινής χρήσης µεταµορφώνοντάς τα, µπορώ και ζω το σκοτεινό κοµµάτι του εαυτού µου, το οποίο είναι το πιο συναρπαστικό, γιατί µέσα εκεί κρύβεται ένας κόσµος εξαιρετικός», παραδέχεται ο ίδιος.

Ο Θ. Λάλας έχει γράψει ιστορία με τη θρυλική εκπομπή «Τα κακά παιδιά» που έκανε επί σειρά ετών με τον Λάμπη Ταγματάρχη.

«Πολλοί όµως µου λένε ακόµα και σήµερα για την εποχή που κάναµε ραδιόφωνο µε τον Λάµπη Ταγµατάρχη, κι ας έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε. Θυµούνται λεπτοµέρειες των εκποµπών µας και είναι ακόµη θέµα συζήτησης και χαράς στις παρέες!», αναφέρει.


Έπειτα από δέκα χρόνια και σε µια εποχή που έχουν αλλάξει πια όλα στη δηµοσιογραφία και το ραδιόφωνο ο Θ. Λάλας σκοπεύει να μιλήσει για τον παραλογισµό και το τέρας που έχουµε αρχίσει πια να του µοιάζουµε...

«Ζούµε σε µια πολύ περίεργη εποχή που η γιορτή και η χαρά είναι πια εξόριστες. Θα ’θελα να κάνω µια εκποµπή-γιορτή! Θέλω κάνοντας ραδιόφωνο να συναντηθώ και να ενώσω τη φωνή µου µε ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε διχασµούς, στην οµαδοποίηση, στις ακραίες συµπεριφορές και στην οπαδοποίηση.

Όλα αυτά ακούγονται λίγο υπερβολικά! ∆εν ξέρω, ίσως να είµαι υπερβολικός, αλλά νιώθω ότι κάποτε προσπαθούσαµε να είµαστε ανθρώπινοι, δηλαδή σκεπτόµενοι, δηµιουργικοί. Σήµερα η ανθρώπινη γελοιότητα έχει γίνει προϊόν προς πώληση και το οδυνηρό είναι ότι υπάρχουν αγοραστές αυτής της γελοιότητας. Πολλοί άνθρωποι ανάµεσά µας αγοράζουν ευτέλεια ξοδεύοντας τον χρόνο τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Περισσότερες εκπλήξεις περιμένουν τους ακροατές των Παραπολιτικών 90,1 σε λίγη ώρα...