Δυναμική επιστροφή στα ερτζιανά έκανε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια ο Θανάσης Λάλας, από τη συχνότητα των «Παραπολιτικών 90,1».

Ο δημοσιογράφος, που έχει συνδέσει όσο λίγοι στη χώρα μας το όνομά του με το ραδιόφωνο, έκανε την εισαγωγή της εκπομπής του με την πασίγνωστη αναφορά του Μάνου Χατζηδάκι στο «πρόσωπο του τέρατος».

Στη συνέχεια, ο Θ. Λάλας αναφέρθηκε εκτενώς στη τελευταία μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό μας, τον θάνατο του Αλέκου Φασιανού, παραθέτοντας ένα τμήμα συνέντευξης που είχε δώσει ο μεγάλος ζωγράφος.

Ο Θ. Λάλας συνέχισε με μια μικρή αναφορά στις φάρσες με τις οποίες έχει μείνει στα μιντιακά χρονικά από την εποχή της εκπομπής «Τα κακά παιδιά» που έκανε μαζί με τον δημοσιογράφο Λάμπη Ταγματάρχη και μας υποσχέθηκε... πλούσια συνέχεια από τη συχνότητα των «Παραπολιτικών 90,1».

Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ήταν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου ζήτησε να ενημερώσουν τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό ότι... ξεκίνησε εκπομπή στα «Παραπολιτικά 90,1», ενώ το ίδιο έκανε αμέσως μετά και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου επίσης ζήτησε να ενημερώσουν για την πρεμιέρα της εκπομπής τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο δεύτερο ημίωρο της εκπομπής φιλοξένησε την Αθηνά Λινού με την οποία είχε μια εκ βαθέων συζήτηση, πέρα από τα τυπικά και χρηστικά της πανδημίας, δηλαδή όσα ακούμε κάθε μέρα τα τελευταία δύο χρόνια.




Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο δημοσιογράφος μίλησαν για την άλλη πλευρά της πανδημίας, για το πώς αυτή επηρεάζει τις προσωπικότητες των ανθρώπων, τις σχέσεις μεταξύ τους και τις κοινωνίες ολόκληρες, καθώς και για το τι περιμένουμε να φέρει η επόμενη ημέρα.

Έχω αποκτήσει μια εμμονή στο να μαθαίνω τι γίνεται στον κόσμο με τον είπε η κ. Λινού και πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη της η πανδημία μας έχει κάνει όλους σοφότερους.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών εκφράζοντας την άποψη ότι το μέτρο απέδωσε στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όσον αφορά το ζήτημα της παράτασης των μέτρων που ισχύουν για την ανάσχεση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον η κ. Λινού είπε ότι πρέπει να παραταθούν για μία έως δύο εβδομάδες ακόμα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, καθώς αργότερα ακολουθούν οι απόκριες κατά τις οποίες αναμένεται να υπάρξουν και πάλι συνθήκες συνωστισμού.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου η κ. Λινού είπε ότι θα πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή στους τρεις μήνες.

Λίγο πριν την αυλαία της πρώτης εκπομπής ο Θ. Λάλας τηλεφώνησε κα ιστα γραφεία του ΜέΡΑ25 ζητώντας να ανημερώσουν τον Γ. Βαρουφάκη για την εκπομπή του, που έκανε δυναμική πρεμιέρα από τη συχνότητα των 90,1 FM.