«Ποιος είναι αυτός ο Μαυρίκιος Μαυρικίου;» ακούω να αναρωτιούνται πολλοί άνθρωποι. Και αναρωτιούνται, γιατί τόσο η σχέση του με μια κοπέλα ονόματι Ιλαέρια όσο και ο αρραβώνας τους πήραν τόσο μεγάλη τηλεοπτική δημοσιότητα. Για τις lifestyle και gossip εκπομπές, έγινε κάτι σαν εθνικό ζήτημα.

Θυμάστε παλιότερα που η τηλεόραση μας έκανε «κλύσμα» την Πέπη Τσεσμελή, τη Στέλλα Μπεζαντάκου, τη Βέρα Λάμπρου, την Εφη Θώδη κ.λπ. κ.λπ.; Ε, κάτι αντίστοιχο έγινε και τώρα με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου.

Το γαϊτανάκι στα πρωινάδικα έδωσε και πήρε. Τι είπε ο Τσουρός, τι είπε η Τσιμτσιλή, τι είπε ο Λιάγκας… και πάει λέγοντας. Αυτή άλλωστε είναι η θεματολογία αυτών των εκπομπών: Τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος.

Τον Μαυρίκιο Μαυρικίου τον ξέρω καλύτερα από τον καθένα. Τον γνώρισα ως ένα ευτραφές αγόρι, όταν ήρθε στο πρώτο «X-Factor». Η Γκαγκάκη, που είχε την ομάδα των αγοριών, δεν τον πέρασε. Έπειτα από δύο χρόνια -έχοντας κάνει επέμβαση στο στομάχι του- ξανάρθε αδύνατος. Πάλι δεν τον περάσαμε. Κατόπιν έγινε μαθητής μου σε μια σχολή για νέους τραγουδιστές και με παρακάλεσε να αναλάβω να στήσω την καριέρα του. Του έκανα την επιμέλεια στην παραγωγή του πρώτου του τραγουδιού, κάναμε αρκετά live, του έδινα αμέτρητες συμβουλές, μέχρι που κατάλαβα ότι το ζητούμενό του δεν ήταν το τραγούδι. Ήθελε πάση θυσία να γίνει γνωστός. Όχι απαραίτητα τραγουδιστής. Οτιδήποτε, αρκεί να γίνει γνωστός.

Σταμάτησα τη συνεργασία μου μαζί του και μετά τον έβλεπα να «σέρνεται» ξανά και ξανά στα τηλεοπτικά talent shows και να γίνεται ο γραφικός τύπος που τα είχε πάρει σβάρνα όλα. Ύστερα έγινε θεατρικός παραγωγός. Μετά εξαφανίστηκε και τώρα επανήλθε αγκαζέ με τη σχέση του και τους αρραβώνες τους.

Και το τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί τέτοιου είδους εκπομπές έμεινε αποσβολωμένο να τα παρακολουθεί όλα αυτά και να αναρωτιέται: «Ποιος είναι αυτός ο Μαυρίκιος Μαυρικίου;». Και η απάντηση είναι: Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου είναι αυτό που είναι. Εσύ γιατί κάθεσαι και τα βλέπεις όλα αυτά;