Η στήλη σάς έχει ενημερώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες για τον σκεπτικισμό που επικρατεί στον ΣΚΑΪ όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι εξελίξεις εντός κι εκτός συνόρων είναι δραματικές.

Η απόλυτη κυριαρχία του καναλιού του Νέου Φαλήρου στον τομέα της Ενημέρωσης -και ειδικά σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις- ανήκει στο παρελθόν, γεγονός που, όπως συνομολογούν άπαντες, δεν οφείλεται μόνο στο χαμηλό lead in (στην περίπτωση της Σίας Κοσιώνη), αλλά και στην αύξηση του ανταγωνισμού, με το Mega να δίνει φέτος ισχυρότατο στίγμα και τα υπόλοιπα κανάλια είτε να κρατούν δυνάμεις είτε να αναπτύσσουν τη δυναμική τους, όπως συμβαίνει εσχάτως με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Παράλληλα, τόσο η διοίκηση όσο και ο επικεφαλής του τομέα, Βασίλης Παπαδρόσος, έχουν καταλήξει στην ανάγκη πολυεπίπεδων παρεμβάσεων με τη νέα σεζόν, προκειμένου η άλλοτε... ναυαρχίδα του τηλεοπτικού σταθμού να πραγματοποιήσει και πάλι υψηλές πτήσεις. Ένα ιδιαιτέρως πιθανό ενδεχόμενο, που σχετίζεται περισσότερο, βεβαίως, με το ενδιαφέρον του ίδιου για την πολιτική και σε δεύτερο πλάνο με τους σχεδιασμούς του Νέου Φαλήρου, έχει να κάνει με την απουσία του Δημήτρη Καμπουράκη από τις τηλεοπτικές οθόνες τη νέα σεζόν, παράμετρος που από μόνη της είναι αρκετή για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη ζώνη 10-12 Σαββατοκύριακου. Βλέπετε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πλέον δεν υπάρχει χώρος στο slot ούτε για μια light εκδοχή ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται σοβαρά το σενάριο να ξεκινά στις 5 το πρωί όχι μόνο η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά τα Σαββατοκύριακα, αλλά και το «Σήμερα» τις καθημερινές με τους Οικονόμου και Αναστασοπούλου, όπως συνέβη κάποιες μέρες το προηγούμενο διάστημα με φόντο την κρίση στο Ουκρανικό, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη προοπτική για τη συνέχεια.

Παράλληλα, έντονες είναι οι ζυμώσεις σχετικά με τους «Αταίριαστους», οι οποίοι είναι εμφανώς πεσμένοι σε τηλεθέαση σχετικά με τις προηγούμενες χρονιές, τόσο στο δυναμικό κοινό, όπου τα μονοψήφια νούμερα κυριαρχούν, όσο ενίοτε και στο σύνολο. Οι προβληματισμοί στο συγκεκριμένο μέτωπο έχουν να κάνουν κυρίως με τα δεδομένα της ζώνης και τη σύνδεσή τους με τα ψυχαγωγικά προγράμματα που ακολουθούν. Σίγουρη θεωρείται, επίσης, η πλαισίωση των παρουσιαστών των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων με νέα πρόσωπα, καθώς και η προσαρμογή του ενημερωτικού προφίλ του σταθμού στις απαιτήσεις της εποχής.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 26/3