Με ορίζοντα τον Οκτώβριο έχει ξεκινήσει η νέα ιδιοκτησία του Action24 την προετοιμασία για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Το κανάλι που πέρασε στην ιδιοκτησία των Μπάκου - Καϋμενάκη, με τον Διονύση Παναγιωτάκη να παραμένει στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, δεν πρόκειται να μείνει στις σημερινές του εγκαταστάσεις, στην περιοχή της Γκράβας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με τα Studio ΑΤΑ προκειμένου να μεταφερθεί εκεί στο σύνολό του, διότι οι υποδομές του καναλιού κρίθηκε ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για δωδεκάωρη ενημέρωση.

Πέρα από το σκέλος της τεχνικής υποδομής και των εγκαταστάσεων, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με πρόσωπα τόσο εκτός όσο και εντός του καναλιού. Ως γνωστόν, επικεφαλής του εγχειρήματος της πολυεπίπεδης ενίσχυσης του τηλεοπτικού σταθμού έχει αναλάβει ο Γιάννης Σαραντάκος, ενώ είναι πιθανό να βρεθεί στο κανάλι, σε επιτελική θέση, έμπειρος πολιτικός ρεπόρτερ. Η Χριστίνα Κοραή αποχαιρέτισε σε πολύ φιλικό κλίμα, στο τέλος Ιουλίου, για το Mega, ενώ ο Γιάννης Πολίτης φαίνεται ότι θα συνεχίσει με δική του πολιτική εκπομπή αλλά και με καθημερινή παρουσία ως σχολιαστής, ενδεχομένως στα δελτία ειδήσεων ή σε κάποια άλλη από τις αρκετές καθημερινές εκπομπές που σχεδιάζονται.

Στην παρούσα φάση, με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για ενίσχυση του σταθμού τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, η ιδιοκτησία εκτιμά ότι θα μπορεί το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να βρίσκεται στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα του Action24.

Σε ό,τι αφορά την εβδομαδιαία εφημερίδα του ομίλου, επιβεβαιώνεται έως τώρα ότι θα συνεχίσει την έκδοσή της με τη σημερινή της ονομασία μέχρι νεωτέρας.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 20/8.