Ο Σεπτέμβριος, ο μήνας που παραδοσιακά στην τηλεόραση είναι συνυφασμένος με την έναρξη των καινούργιων προγραμμάτων, στο Mega μπαίνει δυναμικά με τις πρεμιέρες του μεγαλύτερου μέρους των ψυχαγωγικών εκπομπών του.

Έτσι, μετά την ενημέρωση που είναι ήδη στον αέρα εδώ και δύο περίπου εβδομάδες με το σύνολο του δυναμικού της, την σκυτάλη παίρνει η ψυχαγωγία για να γίνει και φέτος το αγαπημένο ραντεβού των τηλεθεατών. Κι επειδή όπως λένε και στο ποδόσφαιρο οι ομάδες που κερδίζουν δεν αλλάζουν σύσταση, η μεγάλη ψυχαγωγική παρέα του Mega που την περσινή σεζόν έκανε πρωταθλητισμό, την νέα τηλεοπτική περίοδο παραμένει αναλλοίωτη στην ουσία της αλλά ανανεωμένη στο περιεχόμενό της.

Την αυλαία της ψυχαγωγίας άνοιξε το «Χαμογέλα και πάλι!». Η εκπομπή που αγάπησε και εμπιστεύτηκε το τηλεοπτικό κοινό, δίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 09.50 στο Mega ραντεβού. Η Σίσσυ Χρηστίδου επιστρέφει στους δέκτες μας παρέα με τον Παύλο Σταματόπουλο, το Νίκο Συρίγο, την Ελένη Βουλγαράκη και το Δημήτρη Αλεξάνδρου για να μεταδώσουν τον ενθουσιασμό τους και να κάνουν τα σαββατοκύριακα ακόμα πιο όμορφα και βέβαια ενημερωμένα.

Τη στήλη της μαγειρικής θα αναλάβει η πρώτη Eλληνίδα Masterchef Μαργαρίτα Nικολαΐδη και τη ζαχαροπλαστική ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος. Στην σκαλέτα της εκπομπής συναντάται η ενημέρωση με την ψυχαγωγία μεταφέροντας τον παλμό της επικαιρότητας μαζί με ψυχαγωγικές πινελιές. Το «Χαμογέλα και πάλι!» κάθε εβδομάδα φωτίζει πτυχές της καθημερινότητας, αποκαλύπτει και πάει ένα βήμα παρακάτω τα γεγονότα ενώ καταγράφει την αλήθεια πάντα με γνώμονα την έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών. Επίσης, παρουσιάζει κι αναλύει όσα συμβαίνουν και απασχολούν την κοινωνία ενώ φιλοξενεί αποκλειστικές δηλώσεις και συνεντεύξεις από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της. Παράλληλα, ανατρεπτικοί και πικάντικοι σχολιασμοί που αφορούν στην εγχώρια και διεθνή showbiz, και τηλεοπτικά νέα φέρνουν μια πιο ανάλαφρη διάθεση ενώ αγαπημένοι καλεσμένοι περνούν από τον καναπέ της εκπομπής για να μοιραστούν τις ιστορίες τους με το κοινό.

Το κύριο κομμάτι των πρεμιέρων των ψυχαγωγικών εκπομπών είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, όπου τρία προγράμματα εντάσσονται στην ροή του Mega. Η αρχή γίνεται με το «Mega Καλημέρα» στις 08.00, αφού η καλή μέρα ξεκινάει με μια μεγάλη καλημέρα στο πρώτο κανάλι.

Η Ελεονώρα Μελέτη επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη σεζόν για να παρουσιάσει μια επιτυχημένη πρόταση ψυχαγωγίας κι ενημέρωσης. Με την χαρακτηριστική της ευθύτητα, τον αφοπλιστικό της λόγο και βέβαια το χιούμορ, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή φιλοδοξεί να βάλει και φέτος την σφραγίδα της στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη. Μαζί της ο Κώστας Τσουρός. Την παρέα συμπληρώνουν η Άννα Ζηρδέλη, το νέο πρόσωπο στην ομάδα της εκπομπής και ο Θανάσης Πάτρας. Την πολιτική επικαιρότητα θα σχολιάζει η Χριστίνα Κοραή. Η καθημερινή ατζέντα θα έχει όλα όσα χρειάζονται οι τηλεθεατές για να ξεκινήσουν την ημέρα με την πληρέστερη ενημέρωση και την καλύτερη διάθεση: ρεπορτάζ και σχολιασμό για τις τρέχουσες εξελίξεις, αποκλειστικές συνεντεύξεις με πρόσωπα που  ξεχώρισαν, ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αποκαλυπτικά νέα από το τηλεοπτικό παρασκήνιο.

Μετά το «Mega Καλημέρα», έρχεται η σειρά του «Πάμε Δανάη!». Η Δανάη Μπάρκα επιστρέφει στον αέρα του Mega στις 10.50 για τρίτη χρονιά μαζί με το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο που κάνει την διαφορά στην πρωινή ζώνη. Το κορίτσι που ξεχωρίζει για τον αυθορμητισμό, το ταπεραμέντο και την άλλη προσέγγιση στα γεγονότα, θα είναι και φέτος η καθημερινή συντροφιά που θα φτιάχνει σε όλους τη διάθεση. Δίπλα στην Δανάη, θα βρίσκονται ο Άρης Καβατζίκης, η Δέσποινα Καμπούρη και ο Γιώργος Κρικοριάν. Η Βίκυ Παγιατάκη θα ενημερώνει για τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας και ο σεφ Τίμος Ζαχαράτος θα παρουσιάζει συνταγές και ιδέες που θα κάνουν πιο νόστιμο το τραπέζι μας. Η εκπομπή, από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα συνεχίσει να έχει ψυχαγωγικό προσανατολισμό αλλά και παράλληλα να τοποθετείται με ψυχραιμία σε όλα τα επίκαιρα μα και συνάμα ευαίσθητα ζητήματα. Η θεματολογία του «Πάμε Δανάη!» θα περιστρέφεται γύρω από αγαπημένα πρόσωπα που στην κάμερα της εκπομπής θα κάνουν ειλικρινείς εξομολογήσεις. Μαζί θα προβάλλονται ρεπορτάζ τόσο για την ανάλαφρη όσο και την σοβαρή πλευρά της επικαιρότητας καθώς και όλα τα τελευταία τηλεοπτικά νέα. Οι ξεκαρδιστικές φάρσες και οι απίθανες δοκιμασίες, οι δύο στήλες που αγαπήθηκαν την περσινή σεζόν, θα δίνουν και πάλι την πιο  ευχάριστη νότα.

Η τρίτη megaλη πρεμιέρα της Δευτέρας ανήκει στην πιο επιδραστική παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Η Ελένη Μενεγάκη με τους συνεργάτες της, ανοίγει στις 13.30 τις πόρτες της τηλεοπτικής της εστίας αλλά και την καρδιά της για να υποδεχτεί το τηλεοπτικό κοινό. Η εκπομπή «Ελένη», καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, θα είναι στις επάλξεις, προσφέροντας αυτό που ξέρει να κάνει καλά τόσα χρόνια: ψυχαγωγία αξιώσεων. Στην δεύτερή της σεζόν στο Mega, η Ελένη Μενεγάκη, η γυναίκα που ξέρει να ομορφαίνει τις ζωές των γύρω της, ανανεωμένη, κεφάτη και με μεγάλη αμεσότητα και ειλικρίνεια κάθε μεσημέρι θα αγγίζει θέματα που ενδιαφέρουν όλους ενώ θα συναντάει πρόσωπα που αξίζει να γνωρίσει κανείς σε βάθος. Στην θεματολογία της εκπομπής, θα υπάρχουν μυστικά καλής ζωής αλλά και tips εσωτερικής ευεξίας, ρεπορτάζ για τις εξελίξεις σε όλο τον κόσμο μαζί με πολιτιστικά νέα. Περίοπτη θέση θα έχει για ακόμα μία χρονιά ο κινηματογράφος μαζί με τη μουσική και το θέατρο, δίνοντας τον καλλιτεχνικό παλμό κάθε εβδομάδας.

Η Ελένη Μενεγάκη έχει και φέτος δίπλα της τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, τον Σάββα Πούμπουρα, την Ελιάνα Χρυσικοπούλου και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο για να τα συζητούν όλα, να σχολιάζουν και να ενημερώνουν. Στην παρέα, προστέθηκε η έμπειρη Νάνσυ Νικολαΐδου που θα μεταφέρει όλο το τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Ο Γιώργος Τσούλης και ο Γιώργος Παπακώστας μαγειρεύουν στην κουζίνα της εκπομπής ενώ ο dj Δημήτρης Μουτσούλας θα δίνει τον πιο ευχάριστο ρυθμό με τις μουσικές του.