Πιο πίσω φαίνεται ότι πηγαίνει το πρότζεκτ του νέου Action24, αφού ο αρχικός σχεδιασμός για τα μέσα προς το τέλος Οκτωβρίου κατά πάσα πιθανότητα μετατίθεται για τον Νοέμβριο. Ο λόγος είναι τόσο οι τεχνικές υποδομές, που οι νέοι ιδιοκτήτες φιλοδοξούν να είναι υπερσύγχρονες, όσο και η στελέχωση του δημοσιογραφικού τμήματος και των υπόλοιπων τμημάτων του νέου καναλιού.

Ο Γιάννης Σαραντάκος συνεχίζει να πραγματοποιεί διαδοχικές επαφές, προκειμένου να δομήσει το νέο πρόγραμμα στον ειδησεογραφικό τομέα, αλλά έως τώρα δεν έχει συμπληρωθεί το παζλ. Μάλιστα, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, σε αυτή τη φάση φαίνεται να έχει εισπράξει και κάποιες αρνήσεις, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε αναμονή κάποιων απαντήσεων. O Διονύσης Παναγιωτάκης, ο οποίος παραμένει στην κορυφή της διοίκησης τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, όπως έχει συμφωνηθεί αρχικά, δεν εμπλέκεται άμεσα στις διαδικασίες της προετοιμασίας αλλά δίνει περισσότερο βάρος σε... θεσμικού χαρακτήρα ζητήματα.

Ωστόσο, οι Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης, ενώ ετοιμάζουν με εντατικούς ρυθμούς το κανάλι, ταυτόχρονα επεκτείνουν τις βλέψεις τους στην αγορά των media, όπου θέλουν να απλώσουν τις δραστηριότητές τους. Για τον λόγο αυτόν βρίσκονται σε επαφές για ακόμα μία εξαγορά, που, εφόσον ευοδωθεί, θα είναι από τον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου, πέραν της τηλεόρασης, στην οποία ήδη έχουν «βάλει πόδι». Σύμφωνα, δε, με πηγές που έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το επιχειρηματικό δίδυμο, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν χειροπιαστές εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 17 Σεπτεμβρίου 2022