Σε διαρκή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται το σύστημα Μπάκου-Καϋμενάκη για την προετοιμασία της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Attica TV αλλά και του ραδιοφωνικού σταθμού Flash.

Όπως πληροφορείται το «S», η επιλογή του Χρήστου Μαχαίρα για να αναλάβει επικεφαλής του εγχειρήματος του περιφερειακού καναλιού έγινε με προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτιμά και εμπιστεύεται τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος προχώρησε στις πρώτες προσλήψεις και στις βολιδοσκοπήσεις νέων συνεργατών.

Την ώρα όμως που ο νέος επικεφαλής του καναλιού επιχειρεί με δέλεαρ κάποιους υψηλούς μισθούς -που το «ομογάλακτο» Action24 πάντως δεν δίνει- να προσελκύσει γνωστούς αλλά και λιγότερο επώνυμους δημοσιογράφους, πρόβλημα έχει προκύψει με την άφιξη του Βασίλη Θωμόπουλου.

Έχοντας τεράστια εμπειρία στο δημοσιογραφικό management τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Θωμόπουλος δυσκολεύεται να συνεργαστεί με τον Χρήστο Μαχαίρα, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός σχολιαστής και δημοσιογράφος, αλλά η σχέση του με την τηλεόραση δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλη με βάση τη δημοσιογραφική του προϋπηρεσία.

Κι ενώ οι εργασίες στο κτίριο όπου θα συστεγαστούν το Action24, το Attica TV και ο Flash 96 στο στούντιο Alpha στα Μελίσσια προχωρούν με όχι και πολύ γρήγορους ρυθμούς, σχηματοποιείται και το πρόγραμμα των καναλιών.

Στο Attica TV φαίνεται να καταλήγει, εκτός από τον Γιώργο Χουδαλάκη, και η Βούλα Κεχαγιά. Το κανάλι θα στηρίζει φουλ ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Action24 θα κινηθεί προς την αντίθετη πολιτική κατεύθυνση, με αναφορές όμως και στο ΠΑΣΟΚ.

Ένα πρόβλημα πάντως που πρέπει να λύσει η ιδιοκτησία είναι ότι επιθυμεί όλοι της οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με κάποιον τρόπο σε όλα τα Μέσα -με εξαίρεση τους πιο επώνυμους-, κάτι που στην πράξη είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών στις 15/10/2022