Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» παραχώρησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο φετινό τηλεοπτικό του εγχείρημα με τίτλο «Maestro».

Ο δημιουργός της σειράς και ηθοποιός σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο καταπιάστηκε και άρχισε να γράφει το σενάριο της δημοφιλούς σειράς.

«Όταν ξεκίνησα να γράφω το “Maestro” ήθελα να καταπιαστώ με γεγονότα “πιο σκληρά”. Έπρεπε να δείξω έστω και για λίγο τις σκηνές “ωμά”», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός.

Κάνοντας αναφορά στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς και στη σκηνή που αποτυπώνει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, σχολίασε ότι ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, καθώς δεν είχε γυρίσει ξανά κάτι τόσο βίαιο: «Την ώρα που τελειώσαμε το γύρισμα του 2ου επεισοδίου, υπήρχε απόλυτη ησυχία και ακούγεται να λέει κάποιος “εμάς Παπακαλιάτη μας είπαν να γυρίσουμε, όχι Οικονομίδη”», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θυμήθηκε τις ημέρες που έγραφε ιστορίες, που υποδύονταν διάφορους ρόλους και που έλεγε ψέματα άνευ λόγου.

«Δεν ένιωθα διαφορετικός, αν και από τα 15 μου είχα τελείως διαφορετική καθημερινότητα από τα υπόλοιπα παιδιά», σημείωσε.

Όσον αφορά στα πρώτα του βήματα σχολίασε: «Είχα γράψει το πρώτο μου σίριαλ “Η ζωή μας μια βόλτα” με πολλές διαφορετικές εκδοχές, μέχρι να βρω το θάρρος να χτυπήσω τις πόρτες των καναλιών».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του δήλωσε πως οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» ήταν ένα διαβατήριο για εκείνον, ώστε να κάνει όλα όσα ήθελε.

«Το πρώτο επεισόδιο που συμμετείχα τηλεοπτικά ήταν στους “Απαράδεκτους και το είδα με δύο κολλητούς μου. Πήγαινα σχολείο ακόμα και από την αγωνία μου είχα γράψει όλα τα λόγια μου σε σκονάκι και αυτό φαίνεται και σε μία σκηνή», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» είχε ζητήσει από τον Λάκη Λαζόπουλο, να μασάει τσίχλα, για να μην έχει άγχος και ένα περιοδικό να διαβάζει τις ατάκες του.

Μιλώντας για την πρώτη του ταινία, με τίτλο «Αν» εξήγησε πως: «Μου βγήκε εύκολα, γιατί ήταν η πιο προσωπική του δουλειά. Ουσιαστικά ήταν όλες οι αγωνίες ενός άντρα μεταξύ 35 και 40 ετών».

Στην ερώτηση εάν έχει μετανιώσει για κάτι σε ολόκληρη την πορεία του απάντησε αρνητικά, γιατί πάντοτε έκανε αυτό που «γούσταρε»: «Δεν με απασχολούν τα νούμερα, αλλά με αφορά τι θα πει ο κόσμος».

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κλείνοντας τη συνέντευξη δήλωσε άνθρωπος του έρωτα και τόνισε πως η αγάπη είναι ένα αίσθημα που διαρκεί: «Δεν θέλω καθόλου την καψούρα που είσαι στα πατώματα».

«Το “Από ‘δω και πέρα” είναι η ταινία που θέλω να κάνω μετά το “Maestro”. O πρωταγωνιστής θα είναι ένα παιδάκι 7 χρονών», σημείωσε όσον αφορά τα νέα του επαγγελματικά βήματα.