Αν και η ηµεροµηνία των εκλογών δεν έχει ακόµη ανακοινωθεί, οι µηχανισµοί των ιδιωτικών καναλιών έχουν ήδη κινητοποιηθεί για την εκλογική βραδιά, καθώς ο ανταγωνισµός θα είναι µεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Ηδη, εδώ και περίπου δέκα ηµέρες τα υπουργικά γραφεία, όπως και εκείνα των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά κύριο λόγο και του ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως, έχουν δεχθεί προσκλήσεις από τους ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί µε το συγκεκριµένο καθήκον, η δουλειά των οποίων έχει δυσκολέψει πολύ.

Οι πληροφορίες του «S» αναφέρουν ότι Mega και ΣΚΑΪ έχουν ήδη φτιάξει λίστες µε ονόµατα µελών του Yπουργικού Συµβουλίου που έχουν προσκληθεί και έχουν αποδεχθεί να είναι παρόντα στις 7 το απόγευµα της 9ης Απριλίου (υποθετική ηµεροµηνία), µε την υποσηµείωση ότι, αν αυτή αλλάξει, δεν αλλάζει η δέσµευσή τους να είναι στο στούντιο όποια Κυριακή γίνουν οι εκλογές. Στον αγώνα αυτόν έχουν µπει και τα υπόλοιπα κανάλια (Alpha, Star, ANT1, Open), που όµως έχουν το µειονέκτηµα να βρίσκονται σε αρκετά µεγαλύτερη απόσταση από την Αθήνα, αλλά και µεταξύ τους, µε αποτέλεσµα να αντιµετωπίζουν δυσκολίες. Τα πρόσωπα στα οποία έχουν απευθυνθεί είναι τα γνωστά τηλεοπτικά (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Κ. Χατζηδάκης, Θ. Πλεύρης κ.ά. από τη Ν.∆., Κ. Ζαχαριάδης, Π. Σκουρλέτης, Ε. Αχτσιόγλου κ.ά. από ΣΥΡΙΖΑ, Α. Λοβέρδος κ.ά. από ΠΑΣΟΚ).

Η ΕΡΤ µέχρι την εβδοµάδα που πέρασε δεν είχε κάνει ανάλογες κρούσεις, λόγω της «θεσµικότητας», που δεν της επιτρέπει να καλέσει κόσµο χωρίς να έχουν εξαγγελθεί εκλογές, κάτι που, πάντως, δεν αποκλείει να µπει κι εκείνη στο παιχνίδι άµεσα. Αξίζει να σηµειωθεί πως η «σφαγή» των καναλιών για προσκεκληµένους εκείνη τη βραδιά περιέχει και µια σειρά περιφερειακών Μέσων, που, όµως, κάνουν ενηµέρωση και βρίσκονται, για αντικειµενικούς λόγους, προφανώς σε δεύτερη σειρά προτεραιότητας για τα πολιτικά πρόσωπα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/1