Σειρά αποσπάσεων δηµοσιογράφων της ΕΡΤ, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε αυτήν τη φάση στο οργανόγραµµα της κρατικής τηλεόρασης, σε πολιτικά γραφεία έχουν σηµειωθεί το τελευταίο διάστηµα, µε φόντο και τις επερχόµενες εθνικές κάλπες.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγµα ο άνκορµαν Αντώνης Αλαφογιώργος, ο οποίος, σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει αποσπαστεί στο γραφείο του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Παράλληλα, ο µέχρι και πέρυσι παρουσιαστής, µαζί µε τον Κώστα Λασκαράτο, του ενηµερωτικού πρωινού του Σαββατοκύριακου, Γιάννης Σκάλκος, µετακινείται στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ η δηµοσιογράφος Ανδριάνα Μαγγανά συνδράµει την επικοινωνία της Χαριλάου Τρικούπη στον δρόµο προς τις κάλπες, ως στέλεχος του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στο µεταξύ, στο Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής καταρτίζεται ήδη το δηµοσιογραφικό οργανόγραµµα κάλυψης της προεκλογικής µάχης, µε τον Γιώργο Κουβαρά να βρίσκεται, φυσικά, στο επίκεντρο των σχετικών σχεδιασµών. Μεταξύ άλλων και µε δεδοµένη την πληθώρα επιλογών σε αυτήν τη φάση, αναµένεται σε εύλογο διάστηµα να ενισχυθεί τόσο το προεκλογικό πρόγραµµα της ERTnews όσο και της ΕΡΤ µε επιπλέον δόσεις τηλεοπτικού χρόνου, αλλά και ορισµένα καινούργια concepts.