Αυτό το Σάββατο 18 Μαρτίου η ΟΝ Time Σαββατοκύριακο σας προσφέρει εννέα μυθιστορήματα best seller σε πολυτελή, πολυσέλιδη έκδοση και μαζί τον απόλυτο Καζαμία του 2023!

Επιλέξτε ανάμεσα από τα εννέα συναρπαστικά μυθιστορήματα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας και απολαύστε μοναδικές ιστορίες που θα σας κρατήσουν ονειρεμένη συντροφιά.

1. «ΔΟΞΑ» / NABOKOV VLADIMIR

Ο Μάρτιν Εντελβάις, ένας νεαρός Ρώσος με ρομαντική ψυχή, αλλά χωρίς σκοπό στη ζωή, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η μητέρα του, μια αυστηρή αλλά στοργική αριστοκράτισσα, τον στέλνει να σπουδάσει στην Αγγλία, όπου φιλοξενείται από τους Ζιλάνοφ, Ρώσους εμιγκρέδες όπως εκείνος. Ο Μάρτιν πολύ σύντομα ερωτεύεται με πάθος τη μικρή κόρη της οικογένειας, Σόνια, μια κυκλοθυμική, προκλητική και απρόσιτη κοπέλα, που όλες του οι προσπά--θειες να την κατακτήσει πέφτουν στο κενό. Ωστόσο, ο ήρωας δεν μπορεί να την ξεχάσει και να καταθέσει τα όπλα της ερωτικής πο-λιορκίας του, και έτσι μηχανεύεται μια ηρωική και συνάμα παράτολμη και ασυλλόγιστη πράξη για να την εντυπωσιάσει, με την ελπίδα να την κερδίσει.

Η «Δόξα» είναι μια υπεροχή όσο και παιχνιδιάρικη περιγραφή των μοναδικών μηχανισμών της μνήμης, της φαντασίας και της φαντασίωσης. Μια ιστορία για τον έρωτα και την ψευδαίσθησή του, ειπωμένη με τρόπο ονειρικό μα εντυπωσιακά ανθρώπινο, γήινο και αληθινό.

«Η "Δόξα" είναι το έργο μου που μου δημιουργεί τη μεγαλύτερη ευτυχία […] και ο Μάρτιν, ο ευγενέστερος, ο πλέον ακέραιος και συγκινητικός από όλους τους νεαρούς μου ήρωες».
Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ

2. «Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ» / JOHN GRISHAM

Ένα καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ που ερευνά τις πιο βάναυσες και σκοτεινές πτυχές της ρατσιστικής βίας σε μια μικρή κωμόπολη του Νότου στην πολιτεία του Μισισιπή. Ο βιασμός ενός δεκάχρονου κοριτσιού από δύο αδίστακτους μεθυσμένους νεαρούς άντρες συγκλονίζει τον λευκό πληθυσμό του Κλάντον. Αποφασισμένος για εκδίκηση και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ο Αφροαμερικανός πατέρας του θύματος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και για δέκα μέρες το Κλάντον φλέγεται στην κυριολεξία. Το αμερικανικό έθνος παρακολουθεί άφωνο τις εξελίξεις, την ώρα που ο νεαρός συνήγορος υπεράσπισης Τζέικ Μπρίγκανς δίνει μια απεγνωσμένη μάχη για να σώσει τη ζωή του πελάτη του… και στη συνέχεια τη δική του…

Η «Ετυμηγορία» αποτελεί το ντεμπούτο του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα, το έργο με το οποίο ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα. Κυκλοφόρησε λίγα χρόνια πριν από το «Firm» και το «Pelican Brief», τα οποία ανέδειξαν τον πρωτοεμφανιζόμενο και πολλά υποσχόμενο συγγραφέα σε σούπερ σταρ της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μια νέα έκδοση για την ελληνική γλώσσα σε μετάφραση του πολυβραβευμένου Γιώργου Μπαρουξή

3. «ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ» / JOHN GRISHAM

Ένα δικαστικό θρίλερ από τον βιρτουόζο του είδους, ένα συγκλονιστικό βιβλίο που ταράζει τα θεμέλια του νομικού κατεστημένου, κατακτώντας την 1η θέση των μπεστ σέλερ των «New York Times» από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Στο Σίμπρουκ, μια μικρή πόλη της Φλόριντα, ο νεαρός δικηγόρος Κιθ Ρούσο δολοφονείται αργά τη νύχτα στο γραφείο του. Ο δολοφόνος δεν αφήνει κανένα ίχνος. Κανένα προφανές κίνητρο, κανένας αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο, η αστυνομία γρήγορα στρέφει τις υποψίες της στον Κουίνσι Μίλερ, έναν νεαρό Αφροαμερικανό και πρώην πελάτη του Ρούσο.

Ο Κουίνσι δικάζεται και καταδικάζεται σε ισόβια. Επί είκοσι δύο χρόνια μαραζώνει στη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Όμως κανείς δεν τον ακούει. Δεν έχει δικηγόρο, ούτε κανέναν άλλο να τον βοηθήσει απ’ έξω. Απελπισμένος γράφει ένα γράμμα στη Συνηγορική Διακονία, μια μικρή μη κερδοσκοπική οργάνωση με επικεφαλής τον μαχητικό δικηγόρο και επισκοπικό ιερέα Κάλεν Ποστ.

Η Συνηγορική Διακονία αναλαμβάνει λίγες υποθέσεις αθώωσης κάθε φορά, εκπροσωπώντας πελάτες ξεχασμένους από το σύστημα και επανορθώνοντας δικαστικές πλάνες. Όμως με τον Κουίνσι Μίλερ έχει να αντιμετωπίσει κάτι πολύ περισσότερο. Ο Κιθ Ρούσο έχει δολοφονηθεί από ισχυρούς και ανελέητους εγκληματίες που δεν θέλουν να αθωωθεί ο Κουίνσι Μίλερ. Σκότωσαν έναν δικηγόρο πριν από είκοσι δύο χρόνια, και τώρα δεν θα διστάσουν να σκοτώσουν έναν δεύτερο.

4. «ΜΑΡΟΥΣΩ» / ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΜΗΤΣΙΟΣ

Τον µήνα µε τα δύο φεγγάρια, όταν λάµπει στον ουρανό το µπλε φεγγάρι, γνέθουν οι Μοίρες το νήµα της ζωής.

Μια τέτοια νύχτα έρχεται στον κόσµο η Μαρουσώ. Έτσι ξεκινάει η περιπέτεια της ζωής της. Μιας ζωής πολυκύµαντης, όπου η νηνεµία έπεται της καταιγίδας, το φως ακολουθεί το σκοτάδι, και το γέλιο εναλλάσσεται µε το κλάµα.

Η ιστορία της Μαρουσώς ξεκινάει το 1830 από τα βάθη της Ανατολίας, στη µακρινή και γοητευτική Καππαδοκία, περνάει από την πολύβουη Κωνσταντινούπολη και την κοσµοπολίτικη Σµύρνη, τον Βόλο και το Πήλιο, για να φτάσει έως τα αγέρωχα βουνά της Πίνδου, εκεί όπου η Θεσσαλία αγκαλιάζει την Ήπειρο.

Η Μαρουσώ, µια ηρωίδα γεµάτη µυστήριο που το παρελθόν της χάνεται στο έρεβος της λήθης. Το παρόν της φωτίζεται από την αγάπη για τους ανθρώπους και τη ζωή. Το µέλλον της, άδηλο, όπως η µοίρα… µοιραίνει.

Η αινιγµατική Μαρουσιάνα του «Εγώ µεγάλωνα για σένα…» σε αυτό το βιβλίο γίνεται η πρωταγωνίστρια, η νεαρή Μαρουσώ, που ταξιδεύει παλεύοντας να ξεδιαλύνει τους γρίφους της ζωής της.

5. «ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΟ / JOHN GRISHAM

Καλωσορίσατε και πάλι στο νησί Καμίνο, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα – ακόμα και ένας φόνος στη μέση ενός τυφώνα, φόνος που μπορεί να αποδειχθεί το τέλειο έγκλημα…

Τη στιγμή που το Βιβλιοπωλείο Μπέι του Μπρους Κέιμπλ ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά την αναγνωρισμένη πλέον συγγραφέα Μέρσερ Μαν, η είδηση πως ο τυφώνας Λίο κατευθύνεται απειλητικά προς το παραμυθένιο νησί Καμίνο αναστατώνει τους πάντες. Παρότι οι αρχές δίνουν εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης, ο Μπρους και οι εκλεκτοί φίλοι του αποφασίζουν να μην εγκαταλείψουν το μέρος.

Ο καταστροφικός Λίο διαλύει τις υποδομές του νησιού ενώ άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Ανάμεσα στα θύματά του συγκαταλέγεται αρχικώς και ο Νέλσον Κερ, φίλος του Μπρους και διάσημος συγγραφέας βιβλίων θρίλερ. Ωστόσο, λίγο μετά, και αντίθετα από τις αρχικές εκτιμήσεις, τα πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι του Νέλσον, τα οποία φέρνει στο φως η ιατροδικαστική εξέταση, οδηγούν τον Μπρους στη βεβαιότητα πως ο θάνατος του φίλου του δεν ήταν καθόλου τυχαίος.

Ποιος, όμως, και γιατί μπορεί να ήθελε νεκρό τον Νέλσον; Καθώς η διαλεύκανση της υπόθεσης φαίνεται να ξεπερνά τις δυνατότητες της τοπικής αστυνομίας, ο Μπρους θεωρεί σχεδόν δεδομένο πως και οι απαντήσεις για τον μυστηριώδη θάνατο και η ταυτότητα του δολοφόνου κρύβονται στο μυθιστόρημα που έγραφε ο Νέλσον. Χωρίς να χάσει άλλο χρόνο, ο Μπρους αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, και αυτό που ανακαλύπτει είναι πολύ χειρότερο από όλα τα μυθιστορηματικά ευρήματα του Νέλσον – και πολύ πιο επικίνδυνο.

Το τελευταίο μυθιστόρημα ενός από τους κορυφαίους συγγραφείς μπεστ σέλερ στον κόσμο, με φόντο τον παράδεισο της Καραϊβικής. Η ιδανική καλοκαιρινή απόδραση για αυτό το καλοκαίρι.

6. «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ» / ΟΛΓΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Όλγα συνάντησε την Κάτια έπειτα από χρόνια.

Εκείνη την ημέρα δε φαντάστηκε πως η παλιά φιλία θα έφερνε στον δρόμο της λάθη, ενοχές, απώλειες,

προδοσίες αλλά και έναν φίλο που θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα.

Το παρελθόν όμως, που δεν ξεχνάει ποτέ, την κυνήγησε, τη μάτωσε και την έριξε ξανά στο υπαρξιακό της τέλμα.

Ο έρωτας, άραγε, θα καταφέρει να την οδηγήσει στην ελευθερία και στο δικαίωμα να δει μια μέρα τον κόσμο από παράθυρο ανοιχτό;

7. «Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ» / MEMPO GIARDINELLI

«Ο επαναστάτης με το ποδήλατο», ένα θρυλικό μυθιστόρημα που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου που δεν επέτρεψε ποτέ να τον καταβάλουν οι αποτυχίες. Ένα μεστό λογοτεχνικό κείμενο, το οποίο εμπνέει την ελπίδα και το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Ο χαρισματικός Μέμπο Τζαρντινέλι αναβιώνει μια ιστορικά σκοτεινή εποχή της Λατινικής Αμερικής φωτίζοντας σημαντικά πολιτικά γεγονότα με αναπάντεχα γλαφυρό τρόπο, δονκιχωτικό ρομαντισμό, αλλά και χιούμορ που συνεπαίρνουν τον αναγνώστη. Ένα έργο αναφοράς που φέρει τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός κλασικού λατινοαμερικανικού μυθιστορήματος και της παράδοσης του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Ένα βιβλίο που καταφέρνει να παραμένει σύγχρονο σχεδόν σαράντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση και μια μοναδική ιστορία που μας θυμίζει τρυφερά πως «Η επανάσταση πάντα ξαναγεννιέται».

8. «ΤΟ ΟΛΟΔΙΚΟΜΟΥ» / ANDREA CAMILLERI

Ένα άγριο αλλά πανέμορφο και αισθησιακό πλάσμα, με σαγηνευτικά παιδικό ταμπεραμέντο, η τριαντάχρονη Αριάνα, και o αιχμάλωτος στα δίχτυα της γοητείας της σύζυγος, ο Τζούλιο, ο οποίος κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει όλα όσα εκείνη επιθυμεί. Εκτός από αυτό που ποθεί περισσότερο: την ερωτική ολοκλήρωση. Στην καθημερινότητα του ζευγαριού εισβάλλουν τα ραντεβού της Πέμπτης, τα οποία οργανώνει προσωπικά ο ίδιος ο Τζούλιο, φροντίζοντας ώστε οι άντρες που συνευρίσκονται ερωτικά με την Αριάνα να τηρούν τους κανόνες που εκείνος έχει ορίσει. Όμως δεν καταφέρνει να διώξει από το μυαλό του τη σκέψη πως κάτι του διαφεύγει. Η Αριάνα κρύβει ζηλότυπα από όλους, ακόμη και από εκείνον, «το ολοδικό μου», ένα μυστικό μέρος που κρατά μόνο για τον εαυτό της, μια σκοτεινή φωλιά στην άκρη της σοφίτας. Και με το πέρασμα του χρόνου η τρομερή της εμμονή με «το ολοδικό μου» θα γίνει πολύ επικίνδυνη…

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το βιβλίο είναι το ψυχογράφημα μιας ηρωίδας που κινείται στα όρια της παραφροσύνης. Και όπως στον μύθο της Αριάδνης και του Μινώταυρου, η Αριάνα τριγυρίζει μέσα στον περίπλοκο λαβύρινθο του νου, όπου ένα τέρας ζει και τρέφεται από τις πιο σκοτεινές και ανομολόγητες επιθυμίες.

Ωμό, διαστροφικό, αλλά και άκρως ερωτικό, με αριστοτεχνικό ρυθμό και γραφή άξια ενός συγγραφέα του επιπέδου του Andrea Camilleri, το βιβλίο αυτό δεν θα το αφήσετε παρά μόνο αφού διαβάσετε την τελευταία γραμμή. Αλλά και τότε ακόμα...

9. «ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΓΗ» / FERRANDIZ JUAN FRANCISCO

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΡΥΛΟΥ

Έτος 861 μ.Χ. Ο φιλόδοξος ιερωμένος Φροδοΐ ορίζεται επίσκοπος Βαρκελώνης. Η πόλη, στα πέρατα της ισπανικής Μεθορίου και έχοντας υποστεί πολυάριθμες επιθέσεις από τους Σαρακηνούς, είναι ένας λεηλατημένος και αφιλόξενος τόπος, μακριά από την εύνοια του Θεού. Αλλά ο Φροδοΐ δεν είναι άνθρωπος που αποθαρρύνεται εύκολα. Συνοδευόμενος από πολυάνθρωπη ακολουθία Φράγκων εποίκων, εγκαθίσταται στη Βαρκελώνη, αποφασισμένος να τη βγάλει από τη μιζέρια της. Η ηρωική προσπάθειά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις ίντριγκες μιας διεφθαρμένης αριστοκρατίας και τις προλήψεις ενός λαού δίχως πίστη.

Η ιστορία μιας υποταγμένης πόλης που λαχταρούσε την ελευθερία, και ενός άντρα που αγωνίστηκε να επιτύχει εκείνο το πολυπόθητο θαύμα. Έρωτας, φιλοδοξία, μυστικά, εκδίκηση και προδοσίες διαπλέκονται στο φόντο μιας σκοτεινής και γοητευτικής εποχής.

ΚΑΙ ΜΑΖΙ,

Ο απόλυτος Καζαμίας του 2023!

• Πλήρες ημερολόγιο με γιορτές, επετείους και αργίες

• Αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια σε κινέζικο και ινδιάνικο ωροσκόπιο

• Ονειροκρίτης από το Α ως το Ω

• Αριθμολογία

• Παροιμίες

ontime