Άρχισαν από τώρα, µέσα Μαρτίου, τα µεταγραφικά σενάρια στην τηλεόραση, αλλά και οι συναντήσεις των ιθυνόντων των καναλιών µε παρουσιαστές, ενόψει της νέας τηλεοπτικής χρονιάς.

Οι φήµες για συζητήσεις οργιάζουν και αναµφίβολα αναµένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο πώς θα διαµορφωθεί τελικά ο τηλεοπτικός χάρτης της επόµενης σεζόν. Πάντως οι µεταγραφές που ήδη έχουν ολοκληρωθεί εν µέσω της τηλεοπτικής χρονιάς δίνουν το στίγµα του ανταγωνισµού που θα εκτυλιχθεί σε λίγους µήνες από τώρα.

Το «θρίλερ» µε την παραµονή ή µη του Νίκου Μουτσινά στον ΣΚΑΪ έλαβε τέλος, καθώς ο παρουσιαστής αποφάσισε µόνος του να λύσει το µυστήριο µέσω της εκποµπής του «Καλό µεσηµεράκι», αφού τον τελευταίο καιρό οι φήµες τον ήθελαν να µετακοµίζει σε άλλο κανάλι.

«Καμία σύσταση»

«Δεν το θέλω καθόλου αυτήν τη στιγµή αυτό που θα κάνω, αλλά είναι ανάγκη να βγω να µιλήσω, γιατί έχει γίνει µια παρεξήγηση. Κάπως έχει ακουστεί ότι µε διώχνουν από τον ΣΚΑΪ - εκτός αν δεν µου το έχουν πει και κάνω τον βλάκα αυτήν τη στιγµή. Αλήθεια, συνήθως δεν µιλάω γι’ αυτό, αλλά θα µιλήσω αυτήν τη στιγµή και θα πω ότι δεν ισχύει καθόλου. Είναι µια δική µου απόφαση να µην κάνω δική µου εκποµπή του χρόνου. Θα τα πω και παρακάτω, απλά ήταν κάπως απότοµο και άγριο αυτό που έγινε και, επειδή ο κόσµος γενικά είναι σε µια ένταση µε όλα αυτά που συµβαίνουν ή δεν συµβαίνουν, για το συγκεκριµένο θέµα δεν υπάρχει λόγος, γιατί δεν είναι αλήθεια... Και είναι και µια ωραία ευκαιρία να ευχαριστήσω το κανάλι, γιατί ποτέ δεν µου έχει γίνει καµία σύσταση για οτιδήποτε έχω θελήσει και έχω πει στην εκποµπή», είπε ο Νίκος Μουτσινάς.

Η έκπληξη

Από την άλλη, έκπληξη προκάλεσε η µεταγραφή του Μάρκου Σεφερλή από τον ΑΝΤ1 στον ΣΚΑΪ, καθώς έγινε ανακοίνωση ότι ο ταλαντούχος ηθοποιός θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στο κανάλι του Φαλήρου. «Ο ΣΚΑΪ καλωσορίζει µε ιδιαίτερη χαρά στο δυναµικό του τον Μάρκο Σεφερλή. Ο Μάρκος Σεφερλής, ένας από τους πιο χαρισµατικούς ηθοποιούς της γενιάς του, σκηνοθέτης, σεναριογράφος αλλά και παραγωγός, µε θριαµβευτική πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση, έρχεται στον ΣΚΑΪ για να µας χαρίσει απλόχερα το ταλέντο του», αναφέρει το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, καταλήγοντας: «Ετοιµαστείτε για µια συνεργασία γεµάτη χαρά, θετική ενέργεια και πολλές εκπλήξεις».




Θα αργήσει

Στο κανάλι του Φαλήρου φαίνεται πως οδεύει και ο Χρήστος Φερεντίνος για την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Ο µονοµάχος» και ενδεχοµένως µουσικής εκποµπής τα βράδια του Σαββάτου. Ωστόσο, η εν λόγω συνεργασία θα αργήσει να ανακοινωθεί, καθώς το συµβόλαιο του γνωστού παρουσιαστή µε τον Alpha λήγει επισήµως τον Σεπτέµβριο. Από την άλλη, η Φαίη Σκορδά αποφάσισε η ίδια να διαψεύσει τις φήµες που τη θέλουν να µετακινείται στη µεσηµεριανή ζώνη του ΣΚΑΪ και στη θέση της εκποµπής της να επιστρέφουν οι «Αταίριαστοι». Την ίδια ώρα, ένα θρίλερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον ΑΝΤ1, επίσης για την πρωινή ζώνη.

Οι φήµες θέλουν τον Γιώργο Λιάγκα να µετακινείται στη µεσηµεριανή ζώνη, σε µια εκποµπή άκρως ενηµερωτική, και τη θέση του το πρωί να αναλαµβάνει ο «παρουσιαστής του καναλιού», Γρηγόρης Αρναούτογλου. Προς το παρόν, και οι δύο πλευρές ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τις φήµες περί µετακίνησής τους σε άλλες ζώνες. Πάντως, στον ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο για το νέο ριάλιτι «The traitors», που έχει προκαλέσει µεγάλη αίσθηση στο εξωτερικό. Οπως φαίνεται, για την παρουσίαση «κλείδωσε» η Ζέτα Μακρυπούλια, που έχει ήδη κάνει τα πρώτα ραντεβού µε το κανάλι.

Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθµός τής έχει κάνει πρόταση να πάρει µέρος σε µια σειρά. Ο λόγος για τις «Ψυχοκόρες». Παράλληλα, αξίζει να σηµειωθεί ότι οι υψηλές πτήσεις τηλεθέασης που καταγράφει η Ελένη Τσολάκη και η παρέα της στο Open την έχουν κάνει περιζήτητη και «πολιορκείται» από το κανάλι της Κάντζας.

Προς επιστροφή

Την ίδια ώρα, µπορεί η Ιωάννα Μαλέσκου να περιµένει πώς και πώς τον... ερχοµό του πελαργού, ωστόσο, σύµφωνα µε την «ΟΝ time», είχε µια πρώτη διερευνητική επαφή µε τον ΑΝΤ1, χωρίς να της προταθεί κάτι συγκεκριµένο στην παρούσα χρονική συγκυρία. Πηγές αναφέρουν πως η παρουσιάστρια ενδέχεται να επιστρέψει στην τηλεόραση την επόµενη σεζόν, που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, είτε στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου, εφόσον αποφασιστεί οριστικά από τον ΑΝΤ1 η ενεργοποίηση της ζώνης αυτής, είτε στην παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 18 Μαρτίου 2023.