Μη χάσετε το Σάββατο 08 Απριλίου με την ΟΝ Time Σαββατοκύριακο, Λέων Τολστόι «Οι τέσσερις μέρες του Γιάννη Γκουρντόν» και Εμίλ Ζολά «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς», για να επιλέξετε.

Η ΟΝ Time Σαββατοκύριακο σας προσφέρει κάθε εβδομάδα αριστουργήματα των κορυφαίων συγγραφέων της κλασικής λογοτεχνίας σε πολυτελή έκδοση!

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

  • Φίοντορ Ντοστογιέφσκι
  • Εμίλ Ζολά
  • Ονορέ ντε Μπαλζάκ
  • Λέων Τολστόι
  • Χάινριχ Χάινε
& πολλοί ακόμα

Αυτό το Σάββατο 8 Απριλίου με την ΟΝ Time Σαββατοκύριακο, Λέων Τολστόι «Οι τέσσερις μέρες του Γιάννη Γκουρντόν» και Εμίλ Ζολά «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς», για να επιλέξετε:

ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΪ, «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ»

Του φάνηκε πως όλα αυτά συνέβησαν σε µια στιγµή, και η σηµασία της στιγµής δεν θα άλλαζε ποτέ. Για τους παρόντες, η επιθανάτια αγωνία κράτησε δύο ώρες. Κάτι κόχλαζε µέσα στο στήθος του. Το εξαντληµένο κορµί του ριγούσε. Έπειτα ο αναβρασµός και ο ρόγχος άρχισαν να ακούγονται όλο και πιο αραιά.

«Πέθανε!» είπε κάποιος που στεκόταν από πάνω του.

Εκείνος άκουσε τα λόγια τούτα και τα επανέλαβε µέσα στην ψυχή του. ‘‘Πέθανε ο θάνατος’’, είπε µέσα του. ‘‘∆εν υπάρχει πια’’.

Πήρε µια βαθιά ανάσα, σταµάτησε στα µισά, το κορµί του τεντώθηκε, και πέθανε.

ΕΜΙΛ ΖΟΛΑ, «ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΡΝΤΟΝ»

Η Μπαμπέ στεκόταν ολόρθη. Άπλωσε τη Μαρίτσα προς το μέρος μου. «Πάρε το παιδί», μου φώναξε, «άσε με εμένα!»

Ο Γιάκωβος είχε αδράξει την Μπαμπέ. «Πατέρα», είπε, «σώσε τη μικρή... Θα σώσω τη μητέρα μου εγώ».

Ο μαύρος όγκος βρισκόταν μπροστά μας. Φαντάστηκα πως ήταν κάποιο δέντρο. Ο κρότος ήταν τρομερός. Η σχεδία, κομμένη στα δύο, διαλύθηκε μέσα στη δίνη του νερού. Έπεσα σφίγγοντας γερά τη Μαρίτσα. Το παγωμένο νερό μού έδωκε όλο μου το θάρρος. Ανεβαίνοντας στην επιφάνεια του ποταμού, την έσφιξα, την έβαλα στο σβέρκο μου, μοιράζοντας το βάρος της στους ώμους μου, και άρχισα να κολυμπώ. Αν δεν λιποθυμούσε κι αντιστεκόταν, θα ’μασταν στον βυθό της αβύσσου και οι δύο. Κολυμπούσα και μια ανησυχία με βασάνιζε.

Φώναξα τον Γιάκωβο, μα δεν ακούστηκε τίποτε άλλο εκτός από το βούισμα που αντηχούσε πάνω από τη θολή υδάτινη έκταση του δολοφόνου ποταμού. Ο Γιάκωβος και η Μπαμπέ βρίσκονταν στον βυθό.


1080x1920