Η ΟΝ Time Σαββατοκύριακο σας προσφέρει κάθε εβδομάδα αριστουργήματα των κορυφαίων συγγραφέων της κλασικής λογοτεχνίας σε πολυτελή έκδοση!

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Φίοντορ Ντοστογιέφσκι

Εμίλ Ζολά

Ονορέ ντε Μπαλζάκ

Λέων Τολστόι

Χάινριχ Χάινε

& πολλοί ακόμα

Αυτό το Σάββατο 22 Απριλίου με την ΟΝ Time Σαββατοκύριακο, Εμίλ Ζολά «Για μια νύχτα αγάπης + Ναϊς Μικουλέν» και Αλφρέ ντε Μισέ «Η βενετσιάνικη νύχτα», για να επιλέξετε:

ΕΜΙΛ ΖΟΛΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

Έπαιρνε χίλια πεντακόσια φράγκα τον χρόνο και δεν είχε ελπίδα να κερδίσει περισσότερα. Έκανε οικονοµίες και δεν φανταζόταν καθόλου µια θέση καλύτερη και πιο επικερδή από τη δική του.

Μεγαλόσωµος, δυνατός, κοκαλιάρης, ο Ιουλιανός είχε µεγάλα χέρια, που τον στενοχωρούσαν. Καταλάβαινε πως ήταν άσχηµος, µε το κεφάλι του το τετράγωνο, σάµπως να το άφησε ανολοκλήρωτο ένας ανεπιτήδειος γλύπτης. Κι αυτό τον έκανε δειλό, προπάντων µπροστά σε κορίτσια. Η αγαρµποσύνη του τον γέµιζε µε έναν αδιάκοπο φόβο.

ΝΑΪΣ ΜΙΚΟΥΛΕΝ

Κατά βάθος, ο άνθρωπος αυτός δεν  ήταν κακός. Στις φλέβες του κυλούσε το αίµα του κυρίαρχου Λατίνου πατέρα, που πίστευε πως είχε δικαίωµα ζωής και θανάτου πάνω  στα παιδιά και στη γυναίκα του.

Μια µέρα που η Ναΐς οργισµένη από το πολύ ξύλο σήκωσε το χέρι της για να υπερασπίσει τον εαυτό της, τέτοιος έγινε ο θυµός του γέρου, που λίγο έλειψε να τη σκοτώσει.  Μετά τον ξυλοδαρµό, η κόρη έµεινε µισοπεθαµένη….

ΑΛΦΡΕ ΝΤΕ ΜΙΣΕ

Η ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΗ ΝΥΧΤΑ

Η αραπίνα έριξε στον Πίπο µία γρήγορη και περίεργη µατιά, έκανε µερικά βήµατα πίσω και πέταξε επιδέξια πάνω στο µπαλκόνι ένα κουτάκι διπλωµένο σε χαρτί. Ύστερα έφυγε γρήγορα, γυρίζοντας κάθε τόσο το κεφάλι για να τον βλέπει.

Ο Πίπο σήκωσε το κουτί, το άνοιξε και βρήκε µέσα ένα όµορφο σακουλάκι για χρήµατα, τυλιγµένο σε µπαµπάκι. Περίµενε να βρει κάτω από το µπαµπάκι κάποιο χαρτί που θα του έδινε µία εξήγηση.

Το χαρτί το βρήκε, µα ήταν κι αυτό τόσο µυστηριώδες όσο και όλο το περιεχόµενο του κουτιού, γιατί δεν είχε παρά µόνο αυτές τις λέξεις: «Μην ξοδεύεις εύκολα το περιεχόµενό µου. Κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι σου, βάζε µου ένα χρυσό νόµισµα κι αυτό φτάνει για όλη την ηµέρα. Κι αν το βράδυ αποµένει τίποτε, όσο µικρό κι αν είναι, θα βρεις κάποιον φτωχό που θα σ’ ευγνωµονεί».