Κοµβική ηµεροµηνία για τον ΣΚΑΪ είναι οι εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς αµέσως µετά και ανεξάρτητα από το αποτέλεσµα της αναµέτρησης θα ξεκινήσει ο σχεδιασµός για την επόµενη σεζόν στον ενηµερωτικό τοµέα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

Πριν και πέρα από όλα, θα πρέπει να καθοριστούν οι βασικοί άξονες του καθηµερινού προγράµµατος της ερχόµενης τηλεοπτικής χρονιάς. Τα µεγάλα ερωτήµατα αφορούν τους «Αταίριαστους», Ντσούνο και Κούτρα, τους οποίους σε κάθε περίπτωση ο τηλεοπτικός σταθµός του Γιάννη Αλαφούζου επιθυµεί να διατηρήσει στο δυναµικό του, καθώς και τις συνέπειες των όποιων αποφάσεων στην εκποµπή της Φαίης Σκορδά.

Τα εν λόγω µέτωπα, µαζί µε κάποια άλλα παράπλευρα, θα έχουν κλείσει πιθανώς στο διάστηµα µεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κάλπης, καθώς το χρονοδιάγραµµα της 2ας Ιουλίου φαντάζει µακρινό για να παραµείνουν ανοιχτές τέτοιου είδους εκκρεµότητες.

Ακολούθως, όπως είχε γράψει η στήλη το προηγούµενο διάστηµα, αναµένονται µια σειρά από αναχωρήσεις προσώπων, αλλά και προσθήκες νέων, που θα έρθουν να «κουµπώσουν», για να εξυπηρετήσουν το πλάνο της διοίκησης τόσο µπροστά όσο και πίσω από τις κάµερες. Ιδιαίτερα στην ενηµέρωση, κοµβικό ρόλο για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε δεύτερο χρόνο θα παίξουν οι επιδόσεις του καναλιού καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου µέχρι και τη δεύτερη διαδοχική εκλογική αναµέτρηση.

Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι, παρά τη βελτίωση επιµέρους στοιχείων αναφορικά µε τις ενηµερωτικές εκποµπές, κάθε άλλο παρά επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες στελεχών και διοίκησης για σηµαντική άνοδο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων µε τη Σία Κοσιώνη εν µέσω προεκλογικής εκστρατείας και δεδοµένου του παρελθόντος του σταθµού σε αντίστοιχες καταστάσεις.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 13 Μαΐου 2023.