Το μνημειώδες λεύκωμα «Ακρόπολη – Νέο Μουσείο», εκτάκτως την Παρασκευή 02.06 αποκλειστικά με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Απολαύστε ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό και αναλυτικές πληροφορίες από όλα τα εκθέματα – θησαυρούς, ενός από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, μέσα από δύο πολυτελείς εκδόσεις φωτογραφικών λευκωμάτων.
Μη χάσετε εκτάκτως την Παρασκευή 02.06 τον 1ο πολυτελή τόμο όπου παρουσιάζονται, εκτός από τις εικόνες του μνημείου-συμβόλου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σπάνιες συνολικές και επιμέρους όψεις του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα και των άλλων μνημείων της Ακρόπολης, καθώς και γλυπτά αφιερώματα –αριστουργήματα τέχνης– όπως αυτά εκτίθενται στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Η Ακρόπολη των Αθηνών ενσαρκώνει το υπέρτατο πνευματικό ιδεώδες, ενώ συμβολίζει την επιτομή όλων των υψηλών αισθητικών ιδεών, των αρχέγονων φιλοσοφικών επιτευγμάτων, αλλά και των θεμελιωδών αρχών της Δημοκρατίας. Ο Παρθενώνας, ιδιαίτερα, παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού, αποτελεί φωτεινό και αδιάλειπτο ορόσημο για όλη την ανθρωπότητα.
Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θεωρείται επίτευγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, που εφαρμόζει με τις πιο σύγχρονες μεθόδους της μουσειολογίας και αναδεικνύει τα μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας γλυπτικής, αλλά και τεκμήρια του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας, που αποτέλεσε το λίκνο όλης της ανθρωπότητας. Μέχρι στιγμής, έχει τιμηθεί με πέντε διεθνή βραβεία.
Θα προσπαθήσουμε μέσα από τη φωτογραφική εικόνα να ξεναγήσουμε τον αναγνώστη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και να του παρουσιάσουμε τα αριστουργηματικά τεκμήρια του παρελθόντος με τρόπο επαγωγικό και συνάμα μοναδικό.
Στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, με εξαιρετικές καινοτομίες μουσειακής παρουσίασης, προβάλλονται τα αξεπέραστης τέχνης εκθέματα από το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με το αρχιτεκτόνημα. Ακόμα, παρουσιάζονται ολόγλυφα αγάλματα από τους τοπικούς μύθους της Αττικής, τα οποία σχετίζονται με τη λατρευόμενη στο ναό θεά Αθηνά, καθώς και τις μετόπες με τις ανάγλυφες παραστάσεις από τους μυθικούς αγώνες, ενώ από τη ζωφόρο έχουμε την ανάγλυφη απεικόνιση ενός γεγονότος από τη ζωή της πόλης, τη γνωστή πομπή κατά την εορτή των Μεγάλων Παναθηναίων, προς τιμήν της θεάς Αθηνάς.