Μια νέα μεγάλη παραγωγή ελληνικής μυθοπλασίας έρχεται την επόμενη σεζόν στο Mega. Το κανάλι θα προβάλει τη νέα δραματική σειρά «Ναυάγιο», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη. Ως γνωστόν και ο «Σασμός» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ίδιου συγγραφέα.

Στη νέα δραματική σειρά, πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν, όπως αποκαλύφθηκε μέσα από την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» της Παρασκευής, ο Γιάννης Στάνκογλου και η Αναστασία Παντούση. Το «Ναυάγιο» του Σπύρου Πετρουλάκη, βασισμένο σε αληθινές ιστορίες αλλά εμπλουτισμένο και με μυθιστορηματικά στοιχεία, αναφέρεται στο ναυάγιο του οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειον», που βυθίστηκε το 1966 πλησίον της βραχονησίδας Φαλκονέρα, με πολλούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στο μοιραίο αυτό ταξίδι.

Η ιστορία

Σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου, η ιστορία εξελίσσεται σε δύο χρόνους: Στο παρελθόν, «ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί; Στο σήμερα «Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά το θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του “Ηράκλειον”. Η γυναίκα την οποία αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της. Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ».

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους ηθοποιούς που θα αναλάβουν τους υπόλοιπους ρόλους της σειράς. 

Δημοσιεύθηκε στην Ontime / Του Αλέξη Μίχα