Αρχίζουν τον Ιούλιο τα γυρίσματα του β’ κύκλου της επιτυχημένης σειράς «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό» του Mega. Τη σκηνοθεσία έχει και πάλι ο Στάμος Τσάμης, το σενάριο είναι του Γιώργου Τσιάκκα, ενώ στο καστ θα έχουμε μικροαλλαγές, καθώς οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς του πρώτου κύκλου θα βρίσκονται και στο δεύτερο.

Ο νέος αυτός κύκλος του «Αγίου Παϊσίου» θα αποτελείται από δώδεκα επεισόδια, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον άλλο μήνα, θα διαρκέσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στην Κόνιτσα, στο Σινά και το Άγιο Όρος.

Η σειρά αναμένεται να βγει στον «αέρα» το δεύτερο μισό της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των γυρισμάτων του β’ κύκλου, ο δήμος Κόνιτσας έκανε γνωστό ότι αναζητούνται ηθοποιοί για βοηθητικούς ρόλους στη σειρά.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από την Παρασκευή 16/6 έως και την Κυριακή 18/06/2023, από τις 09.00 έως τις 14.00, σε συνάντηση που θα γίνει στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου Κόνιτσας προκειμένου να τους γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 2655-360326 (δήμος Κόνιτσας).


Η ιστορία του β’ κύκλου

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα κρατά ξανά ο Προκόπης Αγαθοκλέους, ο οποίος άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με την ερμηνεία του. Στο δεύτερο κύκλο της σειράς θα παρακολουθήσουμε την επιστροφή του αγίου στην Κόνιτσα, το 1958, όπου και άρχισε η ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Στομίου.

Στη συνέχεια, θα αποτυπωθεί η μετακόμισή του, το 1962, στο κελί αγίων Γαλακτίωνος κι Επιστήμης στο Όρος Σινά κι έπειτα από δύο χρόνια η επιστροφή του στο Άγιο Όρος. Μεγάλο μέρος της ιστορίας θα απασχολήσει η μετοίκηση του αγίου στο κελί του στην Παναγούδα, το οποίο βρήκε αρχικά εγκαταλειμμένο και το έφτιαξε από την αρχή. Θα ζήσουμε τους μεγάλους ασκητικούς αγώνες του και την απίστευτη αγάπη του για τον κόσμο, τα θαύματα που έκανε, αλλά και το θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο, τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και την οσιακή του κοίμηση και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 14/06/2023