Μια πολύ τιμητική διάκριση για την ΕΡΤ, που δικαιώνει την απόφαση της εταιρείας να επενδύσει στον τομέα της μυθοπλασίας, συνιστά η επιλογή δύο σειρών της δημόσιας τηλεόρασης στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού Seoul International Drama Awards 2023, έπειτα από σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ 344 συμμετοχών από 44 χώρες. Πρόκειται για τις σειρές «Κάνε ότι κοιμάσαι» και «Ο όρκος ΙΙ» που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ1 τη φετινή τηλεοπτική σεζόν και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα υπάρξει νέος κύκλος επεισοδίων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας λαμβάνει μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό κι έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση η συμμετοχή των δύο σειρών της δημόσιας τηλεόρασης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η ψυχολογική σειρά μυστηρίου «Κάνε ότι κοιμάσαι», που μεταδιδόταν κάθε Δεύτερα βράδυ, κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και άφησε το αποτύπωμά της και στα social media, είναι υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες: καλύτερης σειράς, καλύτερου σεναριογράφου (Γιάννης Σκαραγκάς), καλύτερου ηθοποιού (Σπύρος Παπαδόπουλος) και καλύτερης ηθοποιού (Έμιλυ Κολιανδρή).

Η δραματική σειρά «Ο όρκος ΙΙ», που μεταδιδόταν κάθε Σάββατο βράδυ και καθήλωσε τους τηλεθεατές με τις διαρκείς ανατροπές, είναι υποψήφια σε δύο κατηγορίες: καλύτερης σειράς και καλύτερης σκηνοθεσίας (Χρίστος Γεωργίου).

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πολύ απαιτητική διοργάνωση, με μεγάλο ανταγωνισμό, στην οποία μετέχουν 344 τηλεοπτικές σειρές και ταινίες από 44 χώρες, κάποιες από τις οποίες έχουν μεγάλη παράδοση στην τηλεόραση, με την παραγωγή ιδιαίτερα ακριβών τηλεοπτικών προϊόντων. Μεταξύ άλλων, μετέχουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Νότια Κορέα, η Γερμανία κ.ά.

Στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού προκρίθηκαν 24 παραγωγές και 30 συντελεστές. Οι νικητές του Seoul International Drama Awards 2023 θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 και θα μεταδοθεί από το κορεάτικο κανάλι KBS 2TV.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ» στις 30/6