Το Mega φέρνει το φθινόπωρο στη µικρή οθόνη µια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης, δύναµης ψυχής και καρµικών συµπτώσεων, µε φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός, που σηµάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας.

Η δραµατική σειρά «Το ναυάγιο», βασισµένη στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ξετυλίγει το κουβάρι µε τα «αγκαθωτά νήµατα» της ζωής των πρωταγωνιστών της και έρχεται να προσθέσει ακόµη έναν σηµαντικό κρίκο στην αλυσίδα των εµβληµατικών τηλεοπτικών παραγωγών του Μεγάλου Καναλιού στο κοµµάτι της µυθοπλασίας. Σύµφωνα µε το σενάριο, στα παγωµένα νερά του Αιγαίου η µοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» µε µια αόρατη κλωστή, που θα ορίσει µια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους.

Αντιθέσεις

Με φόντο την Ελλάδα µιας άλλης εποχής, γεµάτης αντιθέσεις και εικόνες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεµά και την πολιτική αναταραχή της δικτατορίας που πλησιάζει, µε την ποδοσφαιρική τρέλα, τα λαϊκά τραγούδια και τις φτωχικές αυλές, οι «ναυαγοί» καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν τη δική τους µοίρα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 29 Ιουλίου 2023.