Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
1600_640
Media

Αυτό το Σάββατο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ σας προσφέρουν τα σκληρόδετα συλλεκτικά λεύκωματα «Κρήτη» και «Ιόνιο» από τη σειρά «Ελλάς Άνωθεν»

Σε μια πολυτελή έκδοση με μοναδικές αεροφωτογραφίες, για να επιλέξετε

«Κρήτη» και «Ιόνιο»: Δύο νέα σκληρόδετα φωτογραφικά λευκώματα για να επιλέξετε, αυτό το Σάββατο 16.09, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά!

«ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ»

ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μια πολυτελής έκδοση με αεροφωτογραφίες από τις απαράμιλλες ομορφιές της χώρας μας. Φαράγγια, οροσειρές, γραφικοί οικισμοί, ιστορικά μνημεία, εύφορες πλαγιές και παραλίες, αποκαλύπτονται σε μία σειρά φωτογραφιών που δεν έχετε ξαναδεί!

ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, και το πιο πολυθρύλητο. Από την αρχαιότητα κιόλας αποτέλεσε το σκηνικό συναρπαστικών διηγήσεων, που εκτυλίχθηκαν σε κάθε σχεδόν γωνιά του ποικιλόμορφου τοπίου της. Θεοί και ήρωες την εξύμνησαν ως αγαπημένη πατρίδα: ο Δίας, ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, γεννήθηκε εδώ, με πλήθος διηγήσεων να πλέκουν την ιστορία της γέννησής του και να διεκδικούν το προνόμιο της «αλήθειας». Εδώ έζησε και βασίλευσε ο Μίνωας, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με μία από τις σημαντικότερες και ακμαιότερες περιόδους της κρητικής ιστορίας. Εδώ έζησε επίσης ο χάλκινος γίγαντας Τάλως, ο μυθικός φύλακας της Κρήτης, αλλά και τόσοι άλλοι, καθένας από τους οποίους αποτέλεσε έναν κρίκο στη μακρά μυθολογική αλυσίδα του νησιού.

Η πλούσια μυθολογική, αλλά και ιστορική παράδοση της Κρήτης αναμφίβολα σχετίζεται τόσο με την προνομιακή της θέση, όσο και με την ιδιάζουσα γεωμορφολογία της. Η Κρήτη «κλείνει» το Αιγαίο από τα νότια, αποτελώντας έτσι ένα φυσικό όριο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στη Βόρειο Αφρική. Βρίσκεται επίσης στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αποτελώντας έτσι πέρασμα, αλλά και «μήλον της έριδος» μεταξύ διαφόρων λαών που αναγνώρισαν στα εδάφη της έναν τόπο πρόσφορο και πλούσιο. Ψηλά βουνά, φαράγγια, σπηλιές, εύφορες πλαγιές και δύσβατα περάσματα, γραφικά χωριά και επιβλητικά νερά, τοπία εξωτικής, σχεδόν άγριας ομορφιάς, σπάνια χλωρίδα και πανίδα, έδωσαν στο νησί έναν μυστηριακό χαρακτήρα, που ήταν ‒και είναι‒ αδύνατον να του αντισταθείς.

Στο λεύκωμα «Κρήτη Άνωθεν» η ιδιαιτερότητα του νησιού αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Ιδωμένη από ψηλά, η Κρήτη φαντάζει ακόμα πιο μυστηριακή, σχεδόν αλλόκοσμη... Η μαγεία του νησιού είναι έκδηλη σε κάθε γωνιά, μικρή και μεγάλη, και μας καλεί να την ανακαλύψουμε, μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό. Ας ξεκινήσουμε!

ΙΟΝΙΟ

Τα νησιά του Ιονίου από αρχαιοτάτων χρόνων αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα σημαντικότερα πνεύματα της ελληνικής διανόησης, κι έγιναν έτσι το «σκηνικό» γύρω από το οποίο στήθηκαν συναρπαστικές διηγήσεις, άλλοτε αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και άλλοτε στεκόμενα σιωπηλά, χωρίς ποτέ όμως να περνούν απαρατήρητα... Από τον επικό ποιητή Όμηρο, που κατέστησε την Ιθάκη παγκόσμιο σύμβολο του νόστου, ως τους εκπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής, που αγάπησαν και ύμνησαν στα έργα τους τα Ιόνια νησιά σαν την προσωπική τους Μούσα, αλλά και νεώτερους ποιητές και πεζογράφους, που τα επέλεξαν για να τοποθετήσουν τις ιστορίες τους, όλοι εμπνεύστηκαν από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που διαπνέει τα νησιά του Ιονίου πελάγους, δημιουργώντας έργα διαποτισμένα από την ιστορία, την αρχοντιά και τη μοναδική φυσική ομορφιά αυτής της ιδιαίτερης γωνιάς της Ελλάδας, που κατάφερε να διατηρήσει τον πολιτισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, παρά τις επίμονες κρούσεις των επίδοξων κατακτητών της.

Το λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας επιχειρεί μία «άνωθεν» επισκόπηση των Ιονίων νήσων, έτσι όπως λίγοι έχουν την ευκαιρία να τα αντικρίσουν: Η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, η Ιθάκη, οι Παξοί, καθώς και άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες νησίδες που τα πλαισιώνουν, αποκαλύπτονται μέσα από μοναδικές φωτογραφίες που εξυμνούν το μεγαλείο της φύσης και του ανθρώπου. Ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, κρυστάλλινα νερά με φόντο την καταπράσινη φύση, γραφικοί οικισμοί και δαντελωτές ακτές είναι λίγες μόνο από τις ομορφιές που θα απολαύσετε σε αυτό το ταξίδι. Καλή μας «πτήση»!

* Όσοι αναγνώστες έχασαν έναν ή περισσότερους τόμους της σειράς, μπορούν να τους παραγγείλουν από τον εφημεριδοπώλη τους ή να καλέσουν στο 211 1091100 (Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00-18.00). Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.