Πανικό έχει σκορπίσει κυριολεκτικά στους κόλπους των κοµµατικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ η ανάληψη της προεδρίας του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Βλέπετε, το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος προέρχεται από τα σπλάχνα της αγοράς, ενώ δεν έχει καµία πολιτική ή συναισθηµατική αναφορά στην «Αυγή» ή «στο Κόκκινο», έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στους εργαζοµένους µήπως υπό το βάρος της τραγικής οικονοµικής κατάστασης των δύο Μέσων δροµολογήσει τις διαδικασίες είτε για το κλείσιµό τους είτε για σειρά δραστικών περικοπών. Εξάλλου, η συζήτηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη µετά τις χαµένες για τον ΣΥΡΙΖΑ εθνικές εκλογές του 2019 (µε κεντρικό άξονα την αναστολή της κυκλοφορίας του καθηµερινού φύλλου της «Αυγής» και την πλήρη µετάλλαξη της λειτουργίας ή και το λουκέτο στον «105,5»), µε στελέχη που βρίσκονται στις επάλξεις της Κουµουνδούρου εδώ και πολλά χρόνια να µη διστάζουν να µιλήσουν περί ανάγκης ανάληψης δυναµικών και δυσάρεστων πρωτοβουλιών, προκειµένου να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσµός.

Με δεδοµένο λοιπόν ότι οι απόψεις αυτές βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε εκπροσώπους του παραδοσιακού στελεχιακού δυναµικού, εύκολα µπορεί να αντιληφθεί κανείς τις πιθανές σκέψεις και ενέργειες της πλευράς Κασσελάκη. Υπενθυµίζεται πως το θέµα της βιωσιµότητας των media του ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητήθηκε καν από τους υποψηφίους για την προεδρία, ακόµα και πριν από την εµφάνιση Κασσελάκη, αφού ουδείς εξ αυτών θα έµπαινε στη διαδικασία να δεσµευτεί για οτιδήποτε εν µέσω της ρευστότητας που επικρατεί στο µέτωπο αυτό.

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 23/9/2023