Κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε στους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στην Κουµουνδούρου το γεγονός της παύσης της λειτουργίας του left .gr, το οποίο αποτελούσε ένα από τα Μέσα που λειτουργούσαν υπό την οµπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται επί της ουσίας για µια απόφαση που καταδεικνύει τις διαθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά µε το µέλλον των κοµµατικών media, τα οποία ο ίδιος θεωρεί βαρίδι τόσο από οικονοµικής όσο και από πολιτικής άποψης. Βλέπετε, πέραν του γεγονότος ότι η βιωσιµότητά τους θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο εγχείρηµα για την ηγεσία της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, υπάρχει και η παράµετρος των δηµοσιογραφικών φωνών που ασκούν δριµεία κριτική εκ των έσω, θολώνοντας τα µηνύµατα που επιθυµεί να περάσει προς τα έξω, και δη στο κοµµατικό ακροατήριο, το προεδρικό σύστηµα.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και τα social media

Το εν λόγω φαινόµενο είναι πολύ πιο έντονο στην «Αυγή», όπου, ως γνωστόν, δεν κατέστη εφικτή, εξαιτίας του προβλεπόµενου κόστους, η απαλλαγή του φύλλου από στελέχη που ακόµα και σήµερα αµφισβητούν τις κεντρικές επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη. Εξάλλου, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και µια σειρά στενών συνεργατών του πιστεύουν -και όχι άδικα- πως χάρη στην επικοινωνιακή του εµβέλεια µπορούν να καταστούν πολύ πιο αποτελεσµατικά, αλλά και ασφαλή για τον ίδιο, τα social media, που, εκτός των άλλων, δεν έχουν καµία απολύτως οικονοµική επιβάρυνση για το κόµµα.

Ως εκ τούτου, και µε δεδοµένο ότι δεν προβλέπεται από πουθενά κάποια αύξηση των εσόδων, είναι σαφές πως µετά τις ευρωεκλογές και εφόσον -βάσει αποτελέσµατος- ο Κασσελάκης έχει εξασφαλίσει τα χρονικά περιθώρια που επιθυµεί, δεν αποκλείεται να υπάρξουν άµεσες παρεµβάσεις στο συγκεκριµένο µέτωπο, είτε σε επίπεδο εξορθολογισµού -κυρίως για τον ραδιοφωνικό σταθµό - είτε σε ό,τι αφορά την πιθανότητα λήψης ακόµα πιο δραστικών αποφάσεων.

Αλλωστε, ούτε δάνεια από το εξωτερικό µπορούν να βρίσκονται κάθε µέρα ούτε οι συνέπειες θα είναι τόσο απροσδιόριστες σε σχέση µε άλλες περιόδους, όταν επίσης είχαν υπάρξει αντίστοιχες συζητήσεις.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 6/4/2024