Την απόλυτη αποτύπωση της εσωστρέφειας και των εσωκοµµατικών ζυµώσεων που λαµβάνουν χώρα αυτό το διάστηµα στους κόλπους της αξιωµατικής αντιπολίτευσης συνιστά η γραµµή που ακολουθούν εσχάτως τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Αυγή»

Από τη µια, η κοµµατική «Αυγή», επιδιώκοντας ουσιαστικά να αγνοήσει την πραγµατικότητα, προχωρά σε διαρκείς επικλήσεις στην ενότητα, σε µια προσπάθεια να δηµιουργήσει συσπειρώσεις πέριξ του «πληγωµένου» πολιτικά και επικοινωνιακά Στέφανου Κασσελάκη.

Το «Documento»

Στην κατεύθυνση της στήριξης -τουλάχιστον µέχρι την ηχηρή παρέµβαση Τσίπρα- κινείται και το «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη, χωρίς πάντως να κλείνει τα αυτιά και τα µάτια στους προβληµατισµούς των κορυφαίων στελεχών, αλλά και στη γενικότερη πολιτική παρουσία της «Νέας Αριστεράς».

Δείτε επίσης: Η εκτίμηση Τσίπρα, το σενάριο της ‘’Ελιάς’’ και το ποντάρισμα Μάρη

Η «ΕΦ.ΣΥΝ.» και η 24Media

Ξεκάθαρα δηκτική και επικριτική έναντι της προεδρίας Κασσελάκη είναι η «Εφηµερίδα των Συντακτών», η οποία τις προάλλες προχώρησε πολλά βήµατα πιο µακριά, στην αµφισβήτηση της λογικής και των πρακτικών του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος «Το κόµµα είµαι εγώ», που παρέπεµπε στις απεχθείς για την Αριστερά λουδοβίκειες εποχές και διαδροµές, ήταν χαρακτηριστικός του κλίµατος που επεδίωξε να δηµιουργήσει η εφηµερίδα, ιδιαιτέρως µετά την επιλογή Κασσελάκη να καπελώσει την εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε υπό την αιγίδα της µε τη συµµετοχή των Τεµπονέρα, Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη και θέµα το µέλλον της Κεντροαριστεράς.

Στην ίδια πλευρά βρίσκονται σχεδόν από την πρώτη µέρα που ακολούθησε της εσωκοµµατικής νίκης του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η 24Media του ευρισκόµενου εδώ και καιρό στις ΗΠΑ και προσωπικού φίλου, ως γνωστόν, του πρώην πρωθυπουργού, Δηµήτρη Μάρη. Μάλιστα, µε φόντο τις τελευταίες εξελίξεις µε την ευθεία κριτική που άσκησαν στο προεδρικό περιβάλλον πρόσωπα που συνοµιλούν σταθερά µε τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Ολγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος Φλαµπουράρης, η συστηµατικά αρνητική αντιµετώπιση του Στέφανου Κασσελάκη από τον διαδικτυακό όµιλο του επιχειρηµατία κορυφώθηκε σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον µένει να φανεί τι µέλλει γενέσθαι µετά τα τελευταία γεγονότα...

Δείτε ακόμη: Γιατί μίλησε ο Τσίπρας, το σενάριο με Πολάκη, η ασίστ Ανδρουλάκη σε Μαρινάκη και οι συμβουλές που δεν άκουσε





*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 24/2/2024