Η ΤΕΧΑΝ, η εταιρία ηγέτης στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας αυτόματων υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διοργάνωσαν τη μεγαλύτερη Γιορτή Ανακύκλωσης στο Ζάππειο Μέγαρο από 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, ευαισθητοποιώντας τους δημότες, τους μαθητές αλλά και τους επισκέπτες υπέρ της σπουδαιότητας της ανακύκλωσης. Η γιορτή κορυφώθηκε με μια μοναδική live εμφάνιση από τον Γιώργο Μαζωνάκης την Κυριακή μαγεύοντας 15.000 θεατές!

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Ζαππείου είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τη διαδικασία της σωστής ανακύκλωσης στα 4 υπερσύγχρονα «Πολυκέντρα Ανακύκλωσης» για πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα υλικά & χαρτί με το σύστημα «Διαλογή στην Πηγή», την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την προστασία του πλανήτη μας. Επιπλέον, μικροί μαθητές από σχολεία της Αθήνας καθώς και ανακυκλωτές επισκέφτηκαν το Ζάππειο, ανακύκλωσαν συσκευασίες και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό κερδίζοντας μεγάλα δώρα όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, action cameras και smart watches. Στη μεγάλη γιορτή της Ανακύκλωσης στο Ζάππειο, το παρών έδωσε και ο Όμιλος ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 να εκπέμπει live από το χώρο όλες τις ημέρες με την εκπομπή «Κακά Κορίτσια» καθώς την «Agenda Live».

Η μεγάλη βραδιά της συναυλίας με παρουσιάστρια την Αλεξάνδρα Καϋμένου ξεκίνησε με απονομή των δώρων του μεγάλου διαγωνισμού από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Αβραμίδη και τον Πρόεδρο της ΤΕΧΑΝ κ. Απόστολο Μούργο. Ανάμεσα στο κοινό υπήρξαν προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο, συνεργάτες του Δήμου Αθηναίων, εταιρικά στελέχη αλλά κυρίως… όλη η ΑΘΗΝΑ! !

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αβραμίδης.

Texan_DimosAthinaion_2
Texan_DimosAthinaion3
Texan_DimosAthinaion4
Texan_DimosAthinaion6

 

O Γιώργος Μαζωνάκης δήλωσε σχετικά:  « Ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Αθηναίων και στον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη που κρατάει την Αθήνα καθαρή και την έχει πραγματικά αλλάξει μέσα σε λίγα χρόνια κάνοντας την κάθε μέρα και καλύτερη!  Ακόμη ένα μεγάλο μπράβο που έχει αυξήσει και την ανακύκλωση. Σίγουρα στη γειτονιά σας θα βρείτε αυτές τις γωνιές ανακύκλωσης. Θέλω όλοι μαζί όσοι είμαστε σήμερα να υποσχεθούμε ότι θα ανακυκλώνουμε! Δεν είναι καμία δύσκολη υπόθεση! Αρκεί να το πάρουμε απόφαση» !

Η συναυλία διεξάχθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ της ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, είναι η πρώτη πιστοποιημένη ZERO WASTE συναυλία στην Ελλάδα. Στον προαύλιο χώρο του ΖΑΠΠΕΙΟΥ υπήρχαν  4 υπερσύγχρονα «Πολυκέντρα Ανακύκλωσης», καθώς και δεκάδες κάδοι ανακύκλωσης ξεχωριστής συλλογής για όλα τα πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα υλικά αλλά και για χαρτί που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας και στο τέλος της συναυλίας ανακυκλώθηκαν όλα!

 Όμιλος ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στο Ζάππειο 

Μαρία Λεμονιά & Έλενα Καραμίχαλου

Ζωντανή εκπομπή από τα Ζάππειο

Δευτέρα 18/9/2023

Γεράσιμος Ανδρεάτος - Ερμηνευτής

Νίκος Παυλίδης aka Ισορροπιστής - Ερμηνευτής

Τρίτη 19/9/2053

Φωτεινή Πιπιλή (πρώην Βουλευτής ΝΔ Α' Αθήνας)

Παρασκευή 22/09/23

Μιλένα Αποστολάκη (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βόρειου Τομέα Αθηνών)

Νίκος Αβραμίδης (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο Δήμο Αθηναίων, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά»)

Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου (Σύμβουλος Επικοινωνίας & Στρατηγικής Tite Strategy Εταιρεία, Υπεύθυνη Απόδημου Ελληνισμού για το Λονδίνο με τη ΝΔ)

Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά»)

Χρήστος Τεντόμας (Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά»)

Parapolitika_Texan4
Parapolitika_Texan8


Εκπομπή: «Agenda»

Ζωντανά από το Ζάππειο με την Αλεξάνδρα Καϋμένου

Σάββατο 23/9/2023

Διάρκεια: 9.00-11.00

Απόστολος Μούργος (Πρόεδρος της Τεχάν)

Γιώργος Βρεττάκος (Βουλευτής ΝΔ Β' Πειραιά)

Ζέφη Δημαδάμα (Γενικής Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)

Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής)

Νίκος Ρωμανός (Δ/ντης Γραφείου Τύπου ΝΔ)

Ιωάννα Λυτρίβη (Βουλευτής ΝΔ)

Κυριακή 24/9/2023

Διάρκεια: 9.00-11.00

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών)

Νίκος Μιχαλόπουλος (Δάσκαλος, Συγγραφέας, Αθλητής)

Σοφία Βούλτεψη (Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου)

Δημήτρης Μαρκόπουλος (Βουλευτής ΝΔ Β' Πειραιώς)

Όμηρος Τσάπαλος (Εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών)

Χάρης Μαμουλάκης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου)