Πολύ βαθιές είναι οι ρίζες της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη και του... στενού του κύκλου να κρατήσουν σαφείς αποστάσεις από τη... ναυαρχίδα της επιχειρηµατολογίας Τσίπρα για την οικονοµική πολιτική της διακυβέρνησής του.ε

Ο λόγος βεβαίως για το περιβόητο «µαξιλάρι» των 37 δισ., το οποίο αποτέλεσε ακόµα έναν κρίκο στην αλυσίδα της σκληρής ρητορικής του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έναντι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και ταυτόχρονα την πρώτη άσκηση δηµόσιας κριτικής και στα πεπραγµένα του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Στέφανος, ο Αλέξης, η Κουµουνδούρου και το 24Media Group

Ωστόσο, όπως είναι σε θέση να ξέρουν από πρώτο χέρι οι γνωρίζοντες τις ευαίσθητες ισορροπίες στην Κουµουνδούρου, αυτό το πολιτικό ξέσπασµα του Στέφανου Κασσελάκη εναντίον του προκατόχου του δεν είναι τόσο αθώο ή αποτέλεσµα της ευρύτερης άγνοιας για το πολιτικό περιβάλλον των προηγούµενων χρόνων, όπως επισηµαίνουν οι σταθεροί επικριτές του.

Βλέπετε, όλο αυτό το διάστηµα η πλευρά Κασσελάκη παρατηρεί µια µερίδα φιλοΣΥΡΙΖΑϊκών ΜΜΕ, µε άµεση αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, να πνέουν µένεα σε κάθε ευκαιρία για τη νέα ηγεσία µε αρθρογραφία και σχόλια που θα ζήλευε ακόµα και ο Νίκος Φίλης.

Ενδεικτικό παράδειγµα η στάση του διαδικτυακού οµίλου του Δηµήτρη Μάρη, που συνδέεται µε προσωπική φιλία µε τον πρώην πρωθυπουργό και τα Μέσα του οποίου εξαπολύουν µύδρους για τον Στ. Κασσελάκη σε καθηµερινή βάση.

Η παράµετρος αυτή αποτελεί µεγάλο «πονοκέφαλο» για την Κουµουνδούρου, καθώς η 24Μedia συνιστά διαχρονικά έναν θεσµικό και ταυτόχρονα δυναµικό σε όλα τα επίπεδα πόλο ενασχόλησης µε την ειδησεογραφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο ισχύει εδώ και καιρό βεβαίως και µε την «Εφ.Συν.» (που αντιµετώπιζε σε πολλές περιπτώσεις µε πιο κριτική µατιά τα πράγµατα), η γραµµή της οποίας κινείται γύρω από τον άξονα της «διάλυσης του κόµµατος του Αλ. Τσίπρα», όπως έγραφε προσφάτως σε άρθρο του ο δηµοσιογράφος Τάσος Παππάς.



*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 18/11/2023