Μία ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά με αξέχαστες επιτυχίες χάρισε για άλλο ένα Σαββατόβραδο στους τηλεθεατές το “Σπίτι με το Mega”, με τη Ρούλα Κορομηλά και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Σήμερα τιμώμενοι της μουσικής εκπομπής ήταν οι Πύξ Λάξ. Ποιος άνθρωπος άραγε δεν έχει τραγουδήσει έστω και μια φορά τα τραγούδια τους; «Ελάχιστοι» είναι η απάντηση.

Στη σκηνή, μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ανέβηκε ο Κώστας Τουρνάς και μαζί του έφερε… τον «Αχιλλέα από το Κάιρο». Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1980 και περιλαμβάνεται στον δίσκο του Κώστα Τουρνά «Τώρα». Το εν λόγω τραγούδι θεωρήθηκε πρωτοπόρο για την εποχή του κι αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν έγινε αμέσως επιτυχία. Ωστόσο, αργά και σταθερά κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο με αποτέλεσμα να ακούγεται ακόμα και σήμερα 43 χρόνια μετά.

Κώστας Τουρνάς: Η θεματολογία του τραγουδιού ήταν ταμπού για την εποχή

Ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία του τραγουδιού, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος ο Κώστας Τουρνάς. «Είχα το ερέθισμα από άνθρωπο που ήξερα και δούλευα μαζί του και ήταν ομοφυλόφιλος, τον Γιώργο Μαρίνο. Ζούσε μία ζωή την οποία ο ίδιος την είχε ομολογήσει, δεν την έκρυβε. Ο ‘Μηνάς’ που λέει μέσα το τραγούδι ήταν το ταίρι του Γιώργου και η ‘Λέλα’ ήταν η αδερφή μου, η οποία δεν ζει πια. Η θεματολογία του τραγουδιού ήταν ταμπού για την εποχή. Η φράση κλειδί σε αυτό το τραγούδι είναι το ‘θα μπορούσαν να είναι παιδιά σου’. Όταν κάποιος λέει ‘α την πουστ@ρ@ να πούμε, την ξεφωνημένη’, θα μπορούσε αυτός να είναι αδερφός σου, παιδί σου. Εκεί θα το λεγες; Αυτό είναι περισσότερο μια αίσθηση της θέσης που παίρνουμε οι άνθρωποι κατά πως μας βολεύει εκείνη την ώρα».

Επίσης, ο τραγουδιστής των Active Member μαζί με τον Μπάμπη Στόκα ερμήνευσαν το τραγούδι «Φυσάει κόντρα» σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς. Μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν  όταν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ερμήνευσαν μαζί ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια των Πυξ Λαξ. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης,που διαθέτει εξαιρετική φωνή, ένωσε τη φωνή του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και μαζί ερμήνευσαν το τραγούδι «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο». Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1996. Τη μουσική έγραψε ο Φίλιππος Πλιάτσικας και τους στίχους η Μάρω Βαμβουνάκη. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Πυξ Λαξ.