Ο δηµοσιογράφος Ανδρέας Μπελεγρής, ο οποίος είχε την επικοινωνιακή ευθύνη της εσωκοµµατικής καµπάνιας της Έφης Αχτσιόγλου, είναι προς το παρόν ο βασικός βραχίονας στα θέµατα Τύπου της «Νέας Αριστεράς» του Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει πολύ θετικά σχόλια από τον δηµοσιογραφικό κόσµο, καθώς δεν έχει ανοιχτά µέτωπα και δεν είναι συγκρουσιακός, κάτι που συνάδει και µε το προφίλ του κ. Χαρίτση.

Ιδιαίτερο ρόλο δίπλα στον επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Οµάδας έχει η Ελευθερία Τιβικέλη, η οποία έχει διατελέσει διευθύντρια του γραφείου του κ. Χαρίτση την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που χειρίζεται προς το παρόν και τις παρουσίες του στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης, και µάλιστα µε επιτυχία.

Ποιος θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του νέου φορέα

Ωστόσο, µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναµενόταν η ανακοίνωση του προσώπου που θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του νέου φορέα.

Ανάµεσα στα ονόµατα που ακούστηκαν τις προηγούµενες ηµέρες ήταν και αυτό του Σπύρου Ραπανάκη. Πρόκειται για τον µέχρι πριν από λίγο καιρό διευθυντή της κοµµατικής εφηµερίδας «Αυγή», ο οποίος πρόσφατα υποχρεώθηκε να αποµακρυνθεί από το πρόγραµµα του ραδιοσταθµού «Στο Κόκκινο», στο πλαίσιο της αντιµετώπισης των «αντιφρονούντων», που δεν στήριξαν για την ηγεσία τον κ. Κασσελάκη.

Ωστόσο, επειδή υπάρχει το προηγούµενο της Πόπης Τσαπανίδου, η άποψη που φαίνεται να επικρατεί είναι ο εκπρόσωπος να µην προέρχεται από τον δηµοσιογραφικό χώρο, για να µην κουβαλάει µαζί του και το επαγγελµατικό του παρελθόν σε συγκεκριµένα µέσα ενηµέρωσης, καθώς και όσα ενδεχοµένως είχε πει δηµοσίως στο παρελθόν.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 9/12/2023