Όσο οι κάλπες των ευρωεκλογών αρχίζουν να γίνονται πιο ευκρινείς στον ορίζοντα και όσο οι δηµοσκοπήσεις δείχνουν το κόµµα να κινείται πέριξ του 3%, που δεν είναι ποσοστό το οποίο εξασφαλίζει µε βεβαιότητα έδρα στην Ευρωβουλή για τη Νέα Αριστερά, υπάρχει µουρµούρα για την παρουσία στα Μέσα Ενηµέρωσης, που θεωρείται αναιµική.

Η αιτία της γκρίνιας της Νέας Αριστεράς

Τα δύο πρόσωπα από τα τρία που έχουν µπει στο επίκεντρο της γκρίνιας είναι ο επικεφαλής της επικοινωνίας, δηµοσιογράφος Σπύρος Ραπανάκης, που διετέλεσε στο παρελθόν διευθυντής της «Αυγής», και ο Κωστής Καρπόζηλος, που είναι εδώ και περίπου ενάµιση µήνα εκπρόσωπος Τύπου.

Ειδικά ο τελευταίος, που το επάγγελµά του είναι ιστορικός και καµία σχέση δεν έχει µε τον χώρο του Τύπου, δέχεται τα περισσότερα πυρά, καθώς ούτε εκείνος έχει οποιαδήποτε παρουσία στα ΜΜΕ ούτε το κόµµα συνολικά έχει καταφέρει να έχει την πρόσβαση που περίµενε, µε δεδοµένο ότι διαθέτει µια σειρά από πολύ γνωστούς βουλευτές.

Δείτε επίσης: Η Νέα Αριστερά ξεκινά το απόγευμα την πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Κ.Ο. στο ΣΕΦ

Το αποτυχηµένο παράδειγµα της Πόπης Τσαπανίδου

Μέρος της γκρίνιας, ωστόσο, αφορά και τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος ήταν από την αρχή αντίθετος στην ιδέα να είναι κάποιος σχετικά γνωστός δηµοσιογράφος ο εκπρόσωπος Τύπου, έχοντας στο µυαλό του το αποτυχηµένο παράδειγµα της Πόπης Τσαπανίδου.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 24/2/2024