Η επιτυχία της ταινίας “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου, μετά τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και οι 2 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου στην κατηγορία Μιούζικαλ/Κωμωδία), συνεχίζεται. Η ταινία που εκθειάζουν κοινό και κριτικοί, κυριαρχεί στο ελληνικό box office, έχοντας ξεπεράσει τα 200.000 εισιτήρια μέσα σε 15 μέρες προβολών.

Χάρη στο εξαιρετικό word of mouth, οι ουρές στους κινηματογράφους συνεχίζονται και τις καθημερινές, με την πλειοψηφία των προβολών να είναι sold out, ενώ πολλοί θεατές παραδέχονται πως έχουν δει πάνω από μία φορά το αριστουργηματικό κινηματογραφικό περιβάλλον που έπλασε ο Γιώργος Λάνθιμος, ενορχηστρώνοντας αριστοτεχνικά το σύνολο των ηθοποιών του με κυρίαρχη την καθηλωτική ερμηνεία της Έμμα Στόουν στο ρόλο της Bella Baxter.

Δείτε το trailer της ταινίας:


Το 2024 ξεκίνησε με αισιοδοξία για τον κινηματογράφο, συνεχίζοντας τις καλές επιδόσεις του τελευταίου τριμήνου του 2023, κι αυτό αποδεικνύει την μοναδικότητα της κοινής παρακολούθησης ταινιών στο φυσικό τους χώρο, τη μεγάλη οθόνη. Poor Things, Γιώργος Λάνθιμος, Έμμα Στόουν μετά και τα 29α Critics’ Choice Awards πλέον έχουν μπει δυναμικά στον δρόμο προς τα Όσκαρ.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ