Η «Έρημη χώρα» μετά την επιτυχημένη προβολή της στο Ertflix, όπου κέρδισε το κοινό καταγράφοντας περισσότερες από 2.150.000 θεάσεις, ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο της στην ΕΡΤ1 απόψε στις 9.15, ανανεώνοντας το ραντεβού με το κοινό για την επόμενη σεζόν με οκτώ νέα επεισόδια.

Στα επιμέρους, η σειρά, παραγωγής Ertflix, μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, ολοκληρώνεται για τώρα με δύο επεισόδια ως εξής:

Στο πρώτο, υπό τον τίτλο «Το παρελθόν», ο Λουκάς, μπροστά στον κίνδυνο της ζωής της Εύας, ζητάει τη βοήθεια του φίλου του, Στέλιου. Η Μαρίνα, πάλι, καλείται να απολογηθεί στον εισαγγελέα για την ικανότητα κηδεμονίας του Λουκά. Όταν όμως πηγαίνει στο αγρόκτημα μαζί με την Ελένα, ο Λουκάς και η Εύα έχουν εξαφανιστεί.

Στο δε τελευταίο, με τον τίτλο «Το χρέος», ο Μάνος αποφασίζει, μόλις βρεθεί η Εύα, να φύγει για τη Ρουμανία. Την επόμενη μέρα οι αγνοούμενοι Λουκάς και Εύα εμφανίζονται και η Ελένα συναντά επιτέλους την εγγονή της. Ο Λουκάς βλέπει ότι πρέπει να πείσει την Εύα να φύγει, αλλά εκείνη αρνείται να τον αφήσει. Την ίδια νύχτα ένοπλοι εισβάλλουν στο αγρόκτημα και ο Λουκάς δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 19/4/2024