Ο Βασίλης Κριµπάς µιλάει στο «Secret» για τα µουσικά του ταξίδια µέσω της εκποµπής «Αλµπουµ», που µεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο 20.00-22.00 από την συχνότητα του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1, το κλίµα «παλιού ραδιοφώνου» των ακροατών, καθώς και τα δικά του αγαπηµένα άλµπουµ, αγαπηµένων και «ξαχνισµένων» φωτογραφιών.

«Αλµπουµ», κάθε Σαββατοκύριακο στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1. Πώς βιώνετε τη φετινή σεζόν;

Κάθε σεζόν έχει τις δυσκολίες της και η µεγαλύτερη είναι να πείσεις το κοινό σου να αφήσει τα τρέχοντα προβλήµατα και να ξεσκονίσει το άλµπουµ της ζωής του µέσα από µια εκποµπή. Το δέλεαρ, βέβαια, είναι µεγάλο, διότι ουδείς αντιστέκεται στο ρετρό ή vintage! Μέσα από το «Αλµπουµ» ο ακροατής παρατηρεί τη ζωή του ανάµεσα σε τραγούδια, παλιές διαφηµίσεις, αλλά και προσωπικές µου ιστορίες, µε τις οποίες συχνά ταυτίζεται. Αν τον κάνεις να «στήσει αυτί», τότε όσες δυσκολίες κι αν έχει µια σεζόν, τις ξεπερνάς και πολλές φορές βγαίνεις και νικητής.

 

Το Σαββατοκύριακο είναι δύο προνοµιακές ηµέρες για µια ουσιαστικότερη επαφή µε το κοινό σας;

Οχι πάντα. Αυτό που µπορούµε να πούµε µε σιγουριά είναι ότι το κοινό ενός ραδιοφωνικού σταθµού το Σαββατοκύριακο είναι διαφορετικό από αυτό της υπόλοιπης εβδοµάδας, ο ακροατής είναι περισσότερο σε κλίµα παλιού ραδιοφώνου. Θέλει να αφήσει για λίγο στην άκρη τη διαρκή ενηµέρωση και να περάσει στην ψυχαγωγία µιας παλιότερης εποχής. Με τραγούδια, αλλά και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις του παρελθόντος από την πλευρά του παρουσιαστή. Το κοινό του Σαββατοκύριακου είναι πιο απαιτητικό.

 

Αµέτρητα «Αλµπουµ», από το χθες µέχρι το σήµερα. Ποιο είναι το αγαπηµένο σας;

Το αγαπηµένο άλµπουµ του καθενός µας είναι αυτό που κρύβει τις πιο σηµαντικές µας στιγµές. Από τη στιγµή που θα βγάλω από το ράφι το δικό µου άλµπουµ και θα φυσήξω τη σκόνη του χρόνου, έχω επιλέξει να παίξω το παιχνίδι µε το παρελθόν. Αγαπηµένες φωτογραφίες, λίγο ξαχνισµένες από τον καιρό, που τις εικόνες τους πρέπει να τις κάνω τραγούδια, αλλά και διηγήσεις µε έντονους χαρακτήρες. Ενα άλµπουµ «χτίζεται» καθηµερινά µε τις καθηµερινές µας φωτογραφίες, που πλέον µπαίνουν σε κάποια απρόσωπη µνήµη κινητού τηλεφώνου. Ετσι, ως άνθρωπος που αγαπώ πάντα το παλιό, µένω πιστός στο παραδοσιακό άλµπουµ της βιβλιοθήκης, που ξέρω να το µεταφράζω κάθε φορά σε µια εκποµπή µε αρχή, µέση και τέλος. Κι αν πρέπει να διαλέξω µία µόνο φωτογραφία, θα διάλεγα εκείνο το δευτερόλεπτο στο οποίο έκανε «κλικ» µια Polaroid σε κάποιο στούντιο ραδιοφώνου πριν από 30 χρόνια.

 

 *Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 3/5/2024