«ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ»

ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΤΟΜΟΥΣ

«Βιβλιοθήκη του Ιουλίου Βερν»: Μη χάσετε τα πιο συναρπαστικά βιβλία περιπέτειας και φαντασίας όλων των εποχών σε συλλεκτικούς πολυτελείς τόμους, αποκλειστικά με την κυριακάτικη Απογευματινή, από την Κυριακή 02.06

Ανακαλύψτε το ανυπέρβλητο μεγαλείο του Ιουλίου Βερν μέσα από λογοτεχνικά αριστουργήματα που διαμόρφωσαν την ιδέα της επιστημονικής φαντασίας και της περιπέτειας, σε μια μοναδική συλλεκτική έκδοση, εμπνευσμένη από τις ιστορικές εκδόσεις του 19ου αιώνα. Περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα έργα από τη συλλογή Εκπληκτικά Ταξίδια και είναι εικονογραφημένη με σχέδια εμπνευσμένα από την πρώτη έκδοση του Πιερ-Ζιλ Ετζέλ, του 19ου αιώνα.

Πολυτελής έκδοση υψηλής αισθητικής

Εξώφυλλα και ράχες με εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από τα πρωτότυπα σχέδια των εκδόσεων Πιερ-Ζιλ Ετζέλ

Κορυφαία ποιότητα παραγωγής

Με αναπαραγωγές των πρωτότυπων χαρακτικών εικονογραφήσεων

Αυτό το Σάββατο 09.06 επιλέξτε ανάμεσα σε τρία αγαπημένα έργα:  «20000 ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ», «ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΡΟΓΚΩΦ»

«20000 ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Η εξαφάνιση πολλών πλοίων έχει θέσει σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα στα διεθνή ύδατα. Με την υποψία ότι πρόκειται για απειλή από κάποιο μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας, οργανώνεται μια αποστολή για την καταδίωξή του, με μέλη τον καθηγητή Πιερ Αρονάξ, τον πιστό του υπηρέτη Κονσέιγ και τον Καναδό φαλαινοθήρα Νεντ Λαντ. Το τρομερό πλάσμα τούς ρίχνει στη θάλασσα, αλλά διασώζονται από τον Ναυτίλο, ένα υποβρύχιο προηγμένης τεχνολογίας με κυβερνήτη τον ανεξιχνίαστο πλοίαρχο Νέμο. Μαζί του θα ανακαλύψουν τα θαύματα του θαλάσσιου βυθού.

«ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΡΟΓΚΟΦ»

Ο Μιχαήλ Στρογκόφ, έμπιστος απεσταλμένος του τσάρου, ταξιδεύει από τη Μόσχα στο Ιρκούτσκ για να επιδώσει ένα άκρως εμπιστευτικό μήνυμα στον Μεγάλο Δούκα, αδελφό του τσάρου. Η επιστολή αποκαλύπτει τα σχέδια του προδότη της Αυτοκρατορίας, Ιβάν Ογκάρεφ, ο οποίος συνωμότησε με τους Τατάρους με στόχο την κατάληψη εδαφών στη Σιβηρία. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημά του, ο ενάρετος Στρογκόφ θα χρειαστεί να υπερβεί πολλά εμπόδια, φυσικά και πολεμικά, προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή και να σώσει την Αυτοκρατορία.

«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Ο καθηγητής Λίντενμπροκ ανακαλύπτει σε ένα παλιό βιβλίο μια σημείωση που έλεγε ότι ένας επιστήμονας του 16ου αι. ταξίδεψε στα έγκατα της Γης κατεβαίνοντας μέσα σε ένα κρατήρα σβησμένου ηφαιστείου. Αμέσως θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα παίρνοντας μαζί του τον ανιψιό του -και αφηγητή της ιστορίας- και έναν Ισλανδό οδηγό. Κατά τη διάρκεια της κατάβασής τους ζουν μια ανεπανάληπτη περιπέτεια, διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ανακαλύπτουν πολλά θαυμαστά πράγματα σε ένα υπόγειο κόσμο πέρα από κάθε φαντασία. Θα καταφέρουν όμως να επιστρέψουν πίσω ή είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν στον υπόγειο κόσμο;

 

ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ

Ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας

Γεννημένος στη Νάντη το 1828, στους κόλπους μιας οικογένειας από τη Βρετάνη, που ανήκε στην ανώτερη μεσαία τάξη, ο Ιούλιος Βερν άρχισε να σπουδάζει νομικά, αλλά γρήγορα τα εγκατέλειψε, για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. Ωθούμενος από μια ακόρεστη περιέργεια και ένα πάθος για την επιστήμη και τη γεωγραφία, έγραψε μια σειρά από αξιομνημόνευτα βιβλία που αποτελούν σήμερα ένα από τα διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα έργα του είναι προσφιλή τόσο στους διανοούμενους όσο και στο ευρύ κοινό, και διαβάζονται ευχάριστα από μεγάλους και παιδιά.

Ο Ιούλιος Βερν είναι ένας πολυγραφότατος και δημοφιλέστατος συγγραφέας με μοναδική θέση στην ιστορία της λογοτεχνίας. Τα γνωστότερα έργα του, συγκεντρωμένα στη συλλογή Εκπληκτικά Ταξίδια, περιέχουν ιδέες τόσο πρωτοποριακές και οραματικές, που τον καθιστούν πατέρα της επιστημονικής φαντασίας.

Η μεγάλη επιτυχία του οφείλεται στο ότι συνδύαζε δύο πανίσχυρες ιδέες που συνάρπαζαν την κοινωνία της εποχής του:

- Τις περιπέτειες των εξερευνητών σε άγνωστες περιοχές.

- Τις επιστημονικές και τεχνολογικές προόδους, πολύ πιο προωθημένες από την πραγματικότητα της εποχής του.

Συγγραφέας παραγωγικότατος, ο Βερν έγραψε περίπου εκατό μυθιστορήματα, καθώς και διηγήματα και θεατρικά έργα. Η λογοτεχνική του παραγωγή σταμάτησε λίγο πριν από τον θάνατό του, το 1905 στην Αμιέν.

Ο Εκδότης Πιερ-Ζιλ Ετζέλ

Ο Πιερ-Ζιλ Ετζέλ υπήρξε ο μόνος εκδότης του Βερν σε όλη τη διάρκεια της λογοτεχνικής του σταδιοδρομίας. Ήταν στενός φίλος του οραματιστή συγγραφέα και μοιραζόταν μαζί του την επιθυμία να διαδοθεί η επιστήμη στους νέους. Ο Ετζέλ ήταν βαθύτατα πεπεισμένος ότι η επιστήμη είναι το κλειδί για την πρόοδο. Στην περίπτωση των Εκπληκτικών Ταξιδιών, ο Ετζέλ έδειξε ιδιαίτερη μέριμνα για την αισθητική, προσαρμόζοντάς τη στις προτιμήσεις του κοινού. Γεννήθηκε έτσι η ιδέα των σκληρόδετων εξωφύλλων,  με χαρτόνι επενδυμένο με ύφασμα, πλούσια διακοσμημένο. Ως προς το εσωτερικό, ανέθεσε στους καλύτερους καλλιτέχνες της εποχής να εικονογραφήσουν τα μυθιστορήματα με πρωτότυπα χαρακτικά, μετατρέποντάς τα σε αυθεντικά λογοτεχνικά έργα τέχνης.

 

Η «Βιβλιοθήκη του Ιουλίου Βερν» σε συλλεκτικούς τόμους αποκλειστικά με την κυριακάτικη Απογευματινή