«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΡΑΤΑΚΟΥ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1974 ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2001

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΡΑΤΑΚΟΥ

Διερωτηθείτε: Αν η Νέα Δημοκρατία δεν εφάρμοζε την αναπτυξιακή της πολιτική και δεν ενέτασσε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν σήμερα η χώρα; Η απάντηση προσδιορίζει το μέγεθος και την ποιότητα της ιστορικής προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ν.Δ. αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο της καθαρής και σταθερής Δημοκρατίας που θεμελιώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση. Η ιστορία της είναι ουσιώδες μέρος της ελληνικής πολιτικής ιστορίας μετά το 1974. Και μέχρι τώρα δεν είχε γραφεί.

Το κενό καλύπτει το βιβλίο αυτό, στο οποίο εξιστορείται η εσωκομματική ζωή, παρουσιάζονται οι ιδεολογικές θέσεις και αναλύονται σημαντικές πολιτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άγγελος Μπρατάκος, πρακτικός άνθρωπος, πιστός αγωνιστής και άριστος γνώστης του χώρου του, εκθέτει με μετριοπάθεια, αποκαλύπτει με ψυχραιμία, κρίνει απροκατάληπτα. Παραθέτει κρίσιμες λεπτομέρειες και αποθησαυρίζει στοιχεία και σημαντικούς πίνακες, πάντα με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο, πάθος ή οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Ένα πολιτικό βιβλίο αναφοράς για τον ιστορικό του μέλλοντος, τον ερευνητή του παρόντος και το στέλεχος όχι μόνο της Ν.Δ., αλλά και κάθε άλλου ελληνικού κόμματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μη χάσετε τον 5ο τόμο αυτό το Σάββατο 15/06 με τα Παραπολιτικά:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΜΑΡΤΙΟΣ 1997)

15.1. Η προσωπικότητα και τα πολιτικά χαρακτηριστικά

του Κώστα Καραμανλή

15.2. Το νέο ξεκίνημα

15.3. Η εφαρμογή μιας νέας τακτικής - Οι διαγραφές

15.4. Προσπάθειες για αποκατάσταση της ενότητας

15.5. Ο θάνατος του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας

15.6. Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη 1998

15.7. Το νέο τοπίο - Η στρατηγική του μεσαίου χώρου

15.8. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου 1999

15.9. Η θερινή χαλάρωση της Νέας Δημοκρατίας και η αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ

15.10. Ο δρόμος προς τις κάλπες

15.11. Οι εκλογές της 9ης Απριλίου 2000

15.12. Η μετεκλογική επιστροφή στην εσωστρέφεια

15.13. Το Ε΄ Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Και μαζί για να επιλέξετε,

«ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τον 21ο ΑΙΩΝΑ», του Νίκου Σίμου

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (2004-2007)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (2012-2015)

Στην στροφή του 21ου αιώνα και μετά από μία πολύχρονη απουσία από την εξουσία η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να πάρει πάλι τα ηνία της χώρας. Ήταν το 2004, και αφού είχαν περάσει 11 χρόνια κυβερνητικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ, μέσα στα οποία είχαν πραγματοποιηθεί και δύο αλλαγές στην ηγεσία της Ν.Δ., όταν ο Κώστας Καραμανλής πέτυχε μία περιφανή νίκη στις εκλογές του έτους εκείνου. Η παραμονή του Καραμανλή στην εξουσία διήρκεσε πέντε χρόνια, ενώ είχε μεσολαβήσει μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση το 2007, με νικήτρια και πάλι την ΝΔ.

Με παρένθεση μιας κυβέρνησης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, η Ν.Δ. επανήλθε στην εξουσία το 2012, με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και υπό ιδιαίτερα δυσχερείς, λόγω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συνθήκες. Ήταν εκείνη η νεοδημοκρατική κυβέρνηση που κράτησε την χώρα, υπό καθεστώς μνημονίων όρθια,  και κατόρθωσε να θέσει τις πρώτες βάσεις για μία οικονομική ανάκαμψη. Διατηρήθηκε με άλλα λόγια η διαχρονική παράδοση που ήθελε το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να φέρνει τη χώρα στην σωστή ρότα κάθε φορά που παρεξέκλινε της πορείας της.