Απόψε στις 00.10 η ∆ώρα Αναγνωστοπούλου και το «Mega Stories» ταξιδεύουν στη Νάξο για να συναντήσουν τη ∆ήµητρα Γαλάνη σε µια σπάνια τηλεοπτική συνάντηση, στο νησί που η ίδια η τραγουδοποιός επέλεξε για ησυχαστήριο.

Η σπουδαία ερµηνεύτρια µαζί µε τη δηµοσιογράφο συζητούν για τις σελίδες µιας µεγάλης καριέρας, που ξεπερνά τον µισό αιώνα, αλλά και για τη µυθιστορηµατική ζωή της που συχνά κινήθηκε στα όρια. Από πηγαίες, εκ βαθέων αφηγήσεις για τις εµβληµατικές συνεργασίες, τα τραγούδια που έγραψαν ιστορία, τις συναυλίες που βρήκαν µια θέση στο συλλογικό ασυνείδητο, η Γαλάνη ξετυλίγει το νήµα µιας πορείας που ξεκίνησε το 1969, όταν συνάντησε τυχαία τον ∆ήµο Μούτση, τον δηµιουργό που της έδωσε το «βάπτισµα» στη µουσική, και φτάνει στο σήµερα.

«Mega Stories»: Οι άνθρωποι που «έζησαν» την Δήμητρα Γαλάνη

Το «Mega Stories» συναντά επίσης καλλιτέχνες που συνδέθηκαν µουσικά µε τη ∆ήµητρα Γαλάνη, συνεργάστηκαν και έχτισαν σχέσεις και φιλίες ζωής.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου µιλά για τη γνωριµία της µε τη δηµιουργό και τη θυµάται στο θρυλικό «Χάραµα» τη δεκαετία του ’90. H σκηνοθέτιδα Κατερίνα Ευαγγελάκου φωτίζει το λιγότερο γνωστό πρόσωπο της τραγουδοποιού που επένδυσε µουσικά δύο κινηµατογραφικές ταινίες της. H Μυρτώ Κοντοβά αναφέρεται στον αµίµητο τρόπο µε τον οποίο η ∆ήµητρα Γαλάνη δίνει µουσική αλλά και ζωή στους στίχους. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφηγείται την άγνωστη ιστορία πίσω από το «∆υο µέρες µόνο». Ο Σταµάτης Κραουνάκης εξηγεί γιατί το αποτύπωµα της ∆ήµητρας Γαλάνη στο µουσικό στερέωµα είναι και θα παραµείνει αξεπέραστο.

Η ∆ώρα Αναγνωστοπούλου συναντά ακόµα µουσικούς και δηµιουργούς της νεότερης γενιάς, που αποτελούν το παρόν της µεγάλης καλλιτέχνιδας. Ο Σεραφείµ Γιαννακόπουλος, ο ∆ηµήτρης Αρώνης, ο Νικόλας Γουάστωρ και ο Μηνάς Λιάκος ή αλλιώς η αγαπηµένη µπάντα της ∆ήµητρας Γαλάνη, µε την οποία πορεύεται µαζί στα live της τα τελευταία χρόνια, µιλούν για την επιρροή και τη σηµασία που έχει για τους νέους καλλιτέχνες η µουσική σφραγίδα αλλά και η αλήθεια της.

 

 *Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 11/6/2024