Το «Θέατρο της Δευτέρας» επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες μας μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ plus με ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η πρώτη προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου στις 22.00, με την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ», παραγωγής 1981.

Βασικός ήρωας του έργου είναι ο Θοδωράκης, ο οποίος έχει εφεύρει έναν ανύπαρκτο φίλο, τον Λευτεράκη, κάτοικο Πατρών, για να κρύβει τις γυναικοδουλειές του απ' τη γυναίκα του, τη Φωφώ. Όταν ο Λευτεράκης παρουσιάζεται μπροστά του με σάρκα και οστά, ο Θόδωρος νομίζει ότι τρελαίνεται, ώσπου ο «πλαστός» του φίλος του αποκαλύπτει ότι η εμφάνισή του είναι στημένο κόλπο της Φωφώς για να τον εκδικηθεί για τις απιστίες. Ο Θόδωρος, μαθαίνοντας ότι πρόκειται να γίνει πατέρας, αποτρέπει τη Φωφώ που θέλει να τον εγκαταλείψει και οι «προ-Λευτεράκη» ισορροπίες αποκαθίστανται.

Η σκηνοθεσία είναι του Αλέκου Σακελλάριου, η τηλεσκηνοθεσία του Σταύρου Ζερβάκη και τα σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Κύρου. Πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Τσιβιλίκας, ο Γιώργος Κιμούλης, η Καίτη Ιμπροχώρη, ο Ντάνος Λυγίζος, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Μαίρη Κυβέλου, η Τούλα Σπινέλη, η Τούλα Αγαπητού και η Ντίνα Βρετούε.