Μη χάσετε το βιβλίο “Οδηγός Προστασίας για τον Κορονοϊό και τα Αυτοάνοσα”, από τον κορυφαίο διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη, το Σάββατο 03.08 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά

Η διατροφολογία ως αυτόνομη επιστήμη επιχειρεί και αυτή με τη σειρά της, όπως και άλλες ανθρωποκεντρικές επιστήμες, να δώσει απάντηση στο ερώτημα… Τι είναι στην πραγματικότητα αυτό που ονομάζουμε προσβολή του ανοσοποιητικού από την COVID-19 ή και σε άλλες περιπτώσεις μια Αυτοάνοση διαταραχή; Τι είναι αυτό που ωθεί ένα θαυμαστό σύστημα, όπως είναι το ανοσοποιητικό, να επιτεθεί σε οικείους ιστούς και να λειτουργήσει αυτοκαταστροφικά; Είναι οι ανοσοποιητικές διαταραχές και τα αυτοάνοσα ξεχωριστά ιδιαίτερες και σπάνιες παθήσεις, ή απλά υπάρχει σε όλους μας μία εν δυνάμει ευαισθησία, που περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθεί;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση είναι ότι εφόσον το ανοσοποιητικό, τόσο στην περίπτωση του Ιού COVID-19 όσο και των αυτοάνοσων, αποτελεί το επίκεντρο της προσβολής και την ίδια ώρα αυτό λειτουργεί και ρυθμίζεται μέσα από πολλαπλές βιοχημικές αντιδράσεις, οι οποίες με τη σειρά τους από την παρουσία ή/και τον καταλυτικό ρόλο των θρεπτικών συστατικών (πχ. Βιταμίνες C και D, ω-3 και μονοακόρεστα λιπαρά, σελήνιο, ψευδάργυρος,χαλκός, αντιοξειδωτικές και προβιοτικές ουσίες κλπ.), τότε αυτονόητα ο τρόπος πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας και των αυτοάνοσων διαταραχών θα είναι και ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ!

Μαζί και με τη βοήθεια του βιβλίου «Οδηγός Προστασίας για τον κορονοιό και τα αυτοάνοσα», θα ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο της επιστήμης της διατροφολογίας, η οποία (και σε συνδυασμό με τη μαγειρική) πλησιάζει την τέχνη όσο καμία άλλη… και αυτό, γιατί αναζητά το φως ψάχνοντας τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του ανθρώπινου μεταβολισμού, ψάχνει και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αιτία, όχι απλά το αποτέλεσμα που είναι το σύμπτωμα!

Και μαζί,

Το βιβλίο «ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ, ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ & ∆ΙΑΤΡΟΦΗ» από τον κορυφαίο διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη, το Σάββατο 03.08 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά

 

Το βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» αποτελεί την επιτομή προσέγγισης της ολιστικής αντιμετώπισης των διαταραχών του ανοσοποιητικού. Οι αυτοάνοσες παθήσεις (θυρεοειδίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, νόσος Crohn, έκζεμα, λεύκη, κοιλιοκάκη κλπ.) παρουσιάζουν σημαντική έξαρση στον ελληνικό πληθυσμό. Υπολογίζεται σήμερα ότι ένας στους πέντε ενήλικες στην Ελλάδα εμφανίζει κάποια αυτοάνοση διαταραχή. Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες τονίζουν τη διατροφοεξαρτώμενη φύση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Την ίδια ώρα, πολυάριθμες πρόσφατες ερευνητικές αναφορές επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες και τρόφιμα μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην περιεκτική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων και να αποτελέσουν μέρος μιας πιθανής θεραπείας.

Το βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» έχει ως στόχος να μας μυήσει εμπεριστατωμένα στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής διατροφής».

 

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω μέρη:

 

Το πρώτο μέρος, περιγράφει τις βασικές αρχές της διατροφικής προστασίας του ανοσοποιητικού. Προτείνοντας μια κατεξοχήν διατροφοκεντρική αντίληψη, συστήνει στρατηγικές λύσεις αντιμετώπισης του εμπλεκόμενου καταστροφικού τρίπτυχου: Απορρυθμισμένο Ανοσοποιητικό – Οξειδωτικό Στρες – Φλεγμονή.

Επιπλέον, απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την κληρονομική φύση των αυτοάνοσων, τις αλήθειες και τους μύθους που διέπουν τη διαχείριση τους, τις αναγκαίες εξετάσεις, τα συμπληρώματα διατροφής κ.α.

Η κατάλληλη διατροφή μπορεί να γίνει σύμμαχος στην αντιμετώπιση των παθήσεων του ανοσοποιητικού, και να αποτελέσει ένα ουσιαστικό μέρος μιας πιθανής θεραπείας. Η θεωρία της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής που παρουσιάζεται στο πρώτο μέρος του βιβλίου, περιλαμβάνει την αντιστροφή του απορυθμισμένου ανοσοποιητικού, την αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής με απόλυτα διατροφικά μέσα. Πηγάζει μέσα από πολυετή προσωπικά και επιστημονικά δεδομένα και βασίζεται στον αέναο μηχανισμό της «μάχης» μεταξύ του καλού και του κακού, της φθοράς και της αντίστασης, της επίθεσης και της άμυνας. Με την κατανόηση αυτού του μοντέλου διατροφής, θα είστε σε θέση να γνωρίζετε την υψηλή σημασία της κατάλληλα στοχευμένης διατροφής στη διαμόρφωση της βέλτιστης λειτουργίας του ανοσοποιητικού, στην ουσιαστική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων και, τελικά, στην επίτευξη μιας καλύτερης υγείας.

 

Το δεύτερο μέρος, προσφέρει σημαντικές διατροφικές συμβουλές για την ουσιαστική αντιμετώπιση δύο μεγάλων ομάδων αυτοάνοσων διαταραχών όπως είναι οι ρευματικές παθήσεις και οι νόσοι του γαστρεντερικού συστήματος. Αναφορικά με τα ρευματικά αυτοάνοσα παρουσιάζονται διεξοδικά η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το σύνδρομο  Sjögren, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η ρευματική πολυμυαλγία, το συστηματικό σκληρόδερμα και η ινομυαλγία. Σχετικά με τις αυτοάνοσες παθήσεις του γαστρεντερικού, αναλύονται η αυτοάνοση γαστρίτιδα και η κοιλιοκάκη.

Είναι βέβαιο πως η επιστήμη της διαιτολογίας - διατροφολογίας μπορεί να προσφέρει στις παραπάνω διαταραχές μια πολύ σημαντική βοήθεια στην περιεκτική και ολιστική αντιμετώπισή τους.

Ανακαλύψετε την κατάλληλη για κάθε περίπτωση διατροφική αγωγή και προστατεύστε αποτελεσματικά την υγεία σας!

 

Το τρίτο μέρος σάς παρουσιάζει αναλυτικά τη διατροφική αντιμετώπιση τριών αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων: της ψωρίασης, της λεύκης, της ατοπικής δερματίτιδας (έκζεμα), όπως έτερων τριών σημαντικών διαταραχών δηλαδή της μυασθένειας GRAVIS, της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και της αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας.

Η περιεκτική προσέγγιση του θέματος επιβάλει την εξέταση του σημαντικού ρόλου και της σημασίας της διατροφής. Είναι βέβαιο, ότι η πρώτη και βασική αντιμετώπιση όλων των χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων που προκύπτουν στην πορεία της ζωής θα πρέπει να έχει κατεξοχήν διατροφοκεντρικό χαρακτήρα.

Η διατροφική φροντίδα αδιαμφισβήτητα προσφέρει, με χαμηλό κόστος συγκριτικά με την φαρμακευτική αγωγή, μία καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερο βελτιωμένη υγεία!